Lady Gaga novemberben Budapesten lép fel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Újabb dátumokkal bővült Lady Gaga európai turnéja: az amerikai énekesnő november 7-én a Papp László Budapest Sportarénában is fellép - közölte a koncertet szervező Live Nation.

A The Monster Ball címet viselő turné május 7-én indul Stockholmban, majd az európai - németországi, hollandiai, belgiumi, franciaországi és angliai - helyszíneket egy észak-amerikai koncertsorozat követi. A turné ősszel visszatér Európába és október 13-tól egy újabb szériát láthat a kontinens közönsége. 

A szervezők szerint az extravagáns énekesnő koncertjein hű marad teátrális, újító, kreatív szelleméhez és a korábbiaknál is látványosabb show-val várja rajongóit. A turné - amelyet Lady Gaga egyszerűen csak "az első pop-elektro operának" nevez - a The Sun című brit lap szerint "lélegzetelállító", "a legjobb show, amelyet idén láthat" a közönség. Radio City Music Hallbeli fellépését a The New York Times így méltatta: "a koncert állandóan gondoskodik egy-egy értékes pillanatképről, hol egy sci-fi tablóról, hol egy szűk, csillogó kosztümről. De az őt körülvevő külsőségeknél még sokkal jobb az, amit Lady Gaga csinál".

Lady Gaga tavaly novemberben megjelent albumát, a The Fame Monstert mutatja be a turnén. Az új anyag 2008-ban megjelent debütáló albumát, a The Fame-et követte, amely díjesőt hozott az énekesnő számára. A két albumból összesen több mint 12 millió fogyott el világszerte, Lady Gaga öt kislemezéből - Just Dance, Pokerface, Lovegame, Paparazzi, Bad Romance - több mint 30 millió példány kelt el. Az interneten a Bad Romance videóját 125 millióan nézték meg.

A teljes körű jegyértékesítés a budapesti koncertre április 30-án indul, de a www.livenation.hu regisztrált tagjai már április 28-tól megvásárolhatják belépőjüket.

A fent látható videóklip paródia. Az extravagáns énekesnő produkciója a rajongókat - és az ellendrukkereket - is megihlette.