Látványos kisokossal nevelik a bulizókat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Különféle elektronikus műfajokat és azok közönségét mutatja be új sorozatának keretein belül a jelenleg a Corvintető szárnyai alatt munkálkodó, formabontó klipjeiről elhíresült Kodály Method filmes csapata.

Magyarországon egyedülálló sorozatot indított a Corvintető segítségével négy alkotó, a Kodály Method közösséget képviselő Szimler Bálint és Kemény Dávid filmesek, az elektronikus zene hazai ideológusa, Kömlődi Ferenc és a producer-zenész-újságíró Prieger Zsolt. Az e műfajokat bemutató és kommentáló Beats Per Minute (BPM) kisfilmek a tervek szerint havi két alkalommal kerülnek a közönség elé. Az első Liquid Science címmel debütált, mely az atmoszférikus drum and bass múltját és jelenét tekinti át, míg a friss, második rész a Noisia és a Foreign Beggars közös I Am Legion projektjéhez kapcsolódva a brit hiphop körüli zenei világot mutatja most be.

Rozgonyi Zoltán, a Corvintető egyik veztője szerint egy bulihelynek nemcsak a szórakoztatás, de az okítás is a feladatai közé tartozik különösen, ha elektronikus zenéről van szó: "Körbe szeretnénk járni ezt a témát alaposan, mégis röviden. Nekem is rá kellett döbbennem, hogy ezek néha igenis nehéz, nem fülbemászó dallamú popslágerek, ezekben reszel a basszus, mégis erős, tiszta zenék." - fogalmazott Rozgonyi a téma kapcsán.