A britpop atyja most musicalt ír

A britpop atyja most musicalt ír

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A leginkább a Blur és a Gorillaz frontembereként ismert, de nemrégiben szólólemezt is kiadó Damon Albarn operával már próbálkozott, most még egy területen kipróbálja magát.

Az április hónap albumát szállító Damon Albarn nem tud leállni, miután a kilencvenes évek britpop-robbanását a Blur színeiben levezényelte, majd a kétezres évek hip-hopposodó popvilágát uralta a valaha volt legsikeresebb virtuális zenekarral, a Gorillazzal, több kisebb projektben is részt vállalt. 2007-ben kiadta a The Good, the Bad & the Queen című London-tematikus albumot több ismert zenésztársával közösen, majd 2012-ben érkezett a Rocket Juice & the Moon nevű jazz-elektro-funk agymenés, ami az RHCP-s Flea és az afrobeat legenda Tony Allen közreműködésével jött létre.

Voltak azonban sokkal inkább háttérbe szorult, underground próbálkozásai, többek közt operára adaptált egy kínai történetet, Monkey: Journey to the West címmel, majd egy angol orvos sztoriját is, ami Dr. Dee: An English Opera néven jelent meg. Albarn a Daily Starnak elmondta, hogy mindig is foglalkoztatta az, hogy musicalt írjon, mert az egy nagyon izgalmas műfaj, ha jól nyúlnak hozzá. Az anyagról annyit árult el, hogy "kísérleti operának indult, de egy családi musicallé nőtte ki magát".

©