Ilyen se volt még itthon: fesztivált rendeznek A Nagy Lebowski-rajongóknak

Ilyen se volt még itthon: fesztivált rendeznek A Nagy Lebowski-rajongóknak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bowlingverseny, fehérorosz koktélok, és filmzenék hajnalig - a kultfilm első magyar buliján minden adott lesz, hogy a Coen-fivérek által kreált világban érezhessük magunkat.

Itthon is egyre csak szaporodnak a filmek köré szervezett tematikus bulik, a Vissza a jövőbe!, vagy a Ponyvaregény után most a Coen-fivérek klasszikusa, A nagy Lebowski (amit korábban a nagy Coen-rangsorukban a második legjobb Coen-mozinak választottunk) kerül a terítékre az Ankertben május 7-én.

"Jeff Lebowski, vagyis Dude (a magyarban Töki) a filmtörténet egyik leglazább karaktere Jeff Bridges tökéletes tálalásában, ahogy a vietnami csatateret a bowling-pályára cserélő, de a vehemenciájából semmit sem vesztő Walter Sobchak (John Goodman) is ott van a legjobb Coen-figurák közt" - írtuk korábban a filmről, amelynek kultusza mit sem vesztett az elmúlt években.

A magyar szervezők a külföldön már nagy sikerrel futó Lebowski-feszteket idézik meg, így a filmből ismerős programokban nem lesz hiány. Lesz Xboxon szimulált bowling, de bőven lehet fogyasztani a fehérorosz koktélokat, mint ahogy az ilyen bulikon elmaradhatatlan jelmezverseny sem marad ki a programból. A legnagyobb fanok még Töki zseniális magyar hangját kölcsönző Dörner Györgytől is megtudhatnak néhány kulisszatitkot, hogy aztán késő este már a filmhez passzoló zenék szóljanak.

A program:

©

További infók a Facebook-eseményben.

Hozzászólások