Méregdrága luxuskocsival szenvedett horrorbalesetet a híres autósműsor házigazdája

Méregdrága luxuskocsival szenvedett horrorbalesetet a híres autósműsor házigazdája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mentőhelikopterrel vitték kórházba svájci balesete után Richard Hammondot, de a hírek szerint nincsenek életveszélyes sérülései.

A BBC csúcsautókat bemutató műsorának egykori házigazdája rommá tört egy körülbelül kétmillió fontot érő elektromos szuperautót szombaton Svájcban. A Top Gear volt műsorvezetője egy új műsornak forgatott, amikor a baleset történt. A 47 éves Richard Hammondot mentőhelikopter vitte kórházba, Sankt Gallenben – írják a The Daily Mail és a BBC News oldalán.

Egyes hírek szerint versenyeztek egy hegyi úton Sankt Gallennél, más források szerint tesztelték a Rimac Concept One fantázianevű kocsit, ami egy kanyarban kisodródott, felborult, de Hammond még ki tudott belőle mászni azelőtt, hogy kigyulladt.

A helyszínen döbbenetes fotók készültek az égő kocsiról, majd a füstölgő roncsról. A műsorvezető a The Daily Mail szerint eszméleténél volt, tudott beszélni. Az egyik térde eltört.

Úgy tudni, más nem ült vele az autóban, illetve más nem sérült meg a balesetben.

A BBC News oldalán azt írják: az elektromos kocsit Horvátországban gyártották. Az Amazon gyártásában készülő The Grand Tour című műsort forgatták, amikor a szerencsétlenség történt, egyelőre nem tudni, pontosan miért. A cég megerősítette a balesetről szóló híreket, illetve azt, hogy Hammond nem sérült meg életveszélyesen.

Richard Hammond korábbi műsorvezetőtársa, Jeremy Clarkson azt írta a Twitteren: „Ez volt a legnagyobb csattanás, amit valaha láttam, és egyben a legborzasztóbb is, de Richard szerencsére, úgy tűnik, viszonylag jól van”.