Egyik álomfilmjéért visszautasított egy másikat a Szárnyas fejvadász 2049 rendezője

Egyik álomfilmjéért visszautasított egy másikat a Szárnyas fejvadász 2049 rendezője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Németh Róbert

"Nem lehetek két helyen egyszerre", nyilatkozta Denis Villeneuve.

Mégpedig azért nem, mert bár a Bond-mozik producere, Barbara Broccoli felkérte arra, hogy rendezze ő a 2019-ben esedékes jubileumi, 25. Bond-mozit, melynek – mint arról korábban hírt adtunk – némi huzakodás után Daniel Craig lesz a főszereplője , Villeneuve mégis inkább álomprojektjét választotta. Ráadásul egy (elmondása szerint) bizonytalan ügyért áldozott fel egy biztosan lecsapható labdát.

A Szárnyas fejvadász 2049 könyörtelenül feszegeti valóságunk határait

Az év legjobban várt filmje beváltotta az ígéreteit, még ha nem is úgy, ahogy gondoltuk. Az akciódús előzetesek félrevezetőek, a lassan csordogáló, meditatív történet viszont rengeteg meglepetést, és még több ámulatba ejtő képet rejteget. Szerényen fogalmazva: méltó folytatás született egy örök érvényű klasszikushoz. Spoilermentes kritikánk.

Bár a Screen Daily által készített riportban azt mondja, "hatalmas öröm" lett volna a Bond-film rendezőjének lenni – ráadásul régóta fantáziál is a kémmoziról – de a lelke mégis egy másik projekté: szeretne filmet csinálni Frank Herbert Dűne című regényéből, melyből 1984-ben már készült egy emlékezetes film, 2000-ben pedig egy televíziós minisorozat.

"30 éve álmodom erről a munkáról", nyilatkozta, hozzátéve, nem biztos, hogy összejön az álomprojekt, de az is lehet, hogy fél év múlva bele tud vágni a forgatásba. "Elköteleztem magam, és nem az a típus vagyok, aki visszalép", mondta a rendező.

Hozzászólások