szerző:
hvg.hu

A teljes filmkészítési folyamatnak egyetlen fázisát, magát a forgatást ki nem állhatja A Gyűrűk Ura rendezője, Peter Jackson.

Peter Jackson a titkát a londoni filmfesztiválon fedte fel, azt mondta, hogy a jelenetek felvétele csupán púp a hatán, a filmkészítésnek ez az egyetlen része, aminek alig várja, hogy vége legyen.

Bár A Gyűrűk ura-trilógia és A hobbit-filmek rendezője a forgatást kifejezetten nem szereti, a vágószobában igazán elemében érzi magát.

A meglepő vallomásra akkor került sor, amikor Jackson a Londonban bemutatott első világháborús dokumentumfilmjéről (They Shall Not Grow Old) beszélt, a film ugyanis nulla forgatási napot igényelt. "Kizárólag archív felvételekből áll, amelyet valaki már leforgatott nekem egy harcmezőn 100 évvel ezelőtt, úgyhogy ez tényleg egy vágószobai film lett" – mondta.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vége az importautó-őrületnek?

Vége az importautó-őrületnek?

Továbbra is bajban Matolcsy rokonának a bankja

Továbbra is bajban Matolcsy rokonának a bankja

Új funkció jött a Viberbe

Új funkció jött a Viberbe

Busszal ütközött egy autó Bátonyterenyén, egy ember meghalt

Busszal ütközött egy autó Bátonyterenyén, egy ember meghalt

„Nem hiszek a tantervekben, nem ezek vezérlik az iskolákat”

„Nem hiszek a tantervekben, nem ezek vezérlik az iskolákat”

Rendőrkadétokat robbantottak fel Bogotában

Rendőrkadétokat robbantottak fel Bogotában