szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szolidaritást vállalnak mindenkivel, akit a túlóratörvény, az MTA költségelvonása,vagy a központosított kultúra-támogatás nehéz helyzetbe hoz.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Írók, irodalmárok állnak ki a szombati demonstráció résztvevőivel, derül ki az Írók a szolidaritásért című Facebook-oldalról, ahol egy sor közéleti személyiség jelezte névvel szolidaritását a tiltakozókkal.

Azt írják, szolidaritásukat fejezik ki a munkásokkal, az érdemi egyeztetések nélkül elfogadott túlóratörvény áldozataival, az őket képviselő szakszervezetekkel, a diákokkal és a pedagógusokkal, a centralizált és bürokratikus köz- és felsőoktatás elszenvedőivel, a kilátástalan helyzetbe hozott tudományos kutatókkal, az MTA dolgozóival, a hajléktalanokkal, a civil szervezetekkel. Illetve a művészekkel is szolidartitást vállalnak, akiket a kultúratámogatás "ideológiai alapú központosítása" nehéz helyzetbe hoz.

Az aláírók névsorát az alábbi Facebook-posztban lehet megtekinteni:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kaszinók sem maradhatnak nyitva a következő hetekben

A kaszinók sem maradhatnak nyitva a következő hetekben

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

Régóta várt funkció érkezik a számítógépes WhatsApp-ba

Régóta várt funkció érkezik a számítógépes WhatsApp-ba