szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A továbbképzés fejenként 200 ezer forintba kerül majd.

A Schmidt Mária főigazgató vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány nettó egymilliárd forintot ajánlott fel az „1956-os forradalom és szabadságharc emlékévhez kapcsolódóan pedagógus továbbképzési szolgáltatás és kapcsolódó szolgáltatások” nevű projektre, írja a Népszava az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva.

A pályázaton egyedüli jelentkezőként a Prekog Alfa Kft. győzött, és ötezer fő továbbképzését vállalta. Ami a költségvetési részleteket illeti: a tanárok továbbképzését fejenként 112 ezer forintért vállalták, résztvevőnként 33 ezer forintba kerül a képzési helyszín és a szállás biztosítása, valamint 30 ezer forintba az étkezés. Emellett összesen 39,5 millió forintba kerül az, hogy a résztvevők filmen készítsenek el 4 mintaórát, és hogy a Prekog magáról a továbbképzésről is egy werkfilmet forgasson.

A győztes a pályázat elnyeréséről a honlapján azt írja:

„A képzéssorozat az 1956-os emlékév fontos eseménye volt, s mivel sokan jelezték, hogy korábban nem állt módjukban részt venni rajta, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által biztosított forrásoknak köszönhetően a képzést újra meghirdethetjük a résztvevők számára ingyenes formában. A képzés helyszínei kellemes és tanulásra alkalmas konferencia- és wellness-szállodák az ország több pontján, a résztvevőt azonban nem terheli költség a képzéshez kapcsolódó étkezés és szállás tekintetében sem.”

A Prekog Alfa már el is kezdte a program megvalósítását, a Népszava szerint ezt bizonyítja, hogy a Balaton-környéki, ceglédi vagy éppen mezőkövesdi szállodákban meghirdetett képzések közel fele már be is telt.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy japán cég kitalálta, hogyan pörgetheti a "turizmust" koronavírus idején

Egy japán cég kitalálta, hogyan pörgetheti a "turizmust" koronavírus idején

310 lóerővel érkezett meg a teljesen új Audi S3

310 lóerővel érkezett meg a teljesen új Audi S3

A Gazdaságvédelmi Alapból költ a kormány 7 milliárdot kommunikációra

A Gazdaságvédelmi Alapból költ a kormány 7 milliárdot kommunikációra