szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyra becsüli és rajongásig szereti a Nemzeti Színház igazgatóját. A színészt kérdezte az e heti HVG Portré rovata.

A szíve közepének tartott a Vígszínházat, ahol tizenegy év után önként mondott fel. „Házmesternőket szerettem volna játszani királynők helyett. Ruttkai halála után talán Molnár Ferenc hősnői is vártak volna rám, de én karakterszerepekben, a groteszk műfajban is ki akartam próbálni magam. Kívülről nézve úgy tűnhetett, hogy vezető színésznő vagyok a Vígben, közben nem éreztem azt, hogy a rendezők gondolkodnak bennem” – meséli Bánsági.

Később az ÚJ Színházba szerződött, ahol Dörner György kinevezésekor is maradt egy darabig. Nem foglalkoztatta az új igazgató a politikai hovatartozása. „A többiek mind sikoltoztak, elszerződtek, én meg úgy voltam vele, hogy esélyt adok neki. Egy hónap múlva aztán úgy éreztem, a kezembe kell vennem a sorsomat. Szerencsémre akkor hívtak a Nemzetibe.”

Mint mondja, rajongásig szereti Vidnyánszky Attilát, amikor a kinevezésekor kitört a botrány, olyan mélyen érintette, hogy megfogalmazódott benne, abbahagyja a pályát. „Az MMA-tagságom meg úgy történt, hogy felhívott Marton Éva, és megkérdezte, nem mennék-e közéjük? A megtiszteltetésen túl az munkált bennem, hogy szeretnék valamit tenni a szakmámért. Szeretnék második Gobbi Hilda lenni, nyomot hagyni a pályán, amiből a következő generációk profitálnak.”

 

A teljes beszélgetést az e heti HVG-ben olvashatjuk.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: Már nyomoz a rendőrség a városligeti Biodóm ügyében

Karácsony: Már nyomoz a rendőrség a városligeti Biodóm ügyében

Nem szabad megenni: szennyezett kétszersültet hív vissza az IKEA

Nem szabad megenni: szennyezett kétszersültet hív vissza az IKEA

Nem kevesebb, mint hét elnöki „Szörnyeteg” szállította Bidenéket Washingtonban

Nem kevesebb, mint hét elnöki „Szörnyeteg” szállította Bidenéket Washingtonban