szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Történelmileg meglehetősen érdekes felállásban rendezik meg június 16-án a Szabadságkoncertet.

Nagy Feró lesz a házigazdája a rendszerváltás előtt tisztelgő Szabadságkoncertnek június 16-án, a programot viszont sikerült úgy összeállítani, hogy a fellépők között pártállami besúgó is legyen: Vikidál Gyula, aki 1981 és 1986 között Dalos fedőnéven jelentett az állambiztonságnak többek között Nagy Feróról és más zenekarokról.
A Blikk viszont a koncert felvezetéseként most azt írja, a Beatrice frontembere már nem neheztel a kollégájára, szerinte ugyanis túl vannak azon az időszakon, hogy ferde szemmel nézzenek egymásra.

„Eltelt harminc év a rendszerváltás óta, és ennek a koncertnek is arról kell szólnia, hogy ezt megünnepeljük. Örüljünk annak, hogy szabadon élhetünk, és dönthetünk a saját sorsunkról. Ebbe pedig nem fér bele, hogy haragudjunk egymásra. Öreg vagyok én már ahhoz, hogy ilyenekkel foglalkozzak! Elévültek a régi dolgok, és én is elengedtem ezeket a sérelmeket” – mondta a lapnak Nagy Feró.

„Leültünk, beszélgettünk, és megittuk azt, amit erre meg kellett inni. Ráadásul azt gondolom, senkinek nem tiszte a másik életét megítélni, az egy olyan világ volt, ahol meg lehetett embereket vezetni. Szemrehányással semmire sem megyünk, hiszen nem mi voltunk abban az adott helyzetben, nem nekünk kellett dönteni így vagy úgy” – tette hozzá a zenész. Majd mindenki megnyugtatására elmondta, szívesen énekli majd el mindenkivel a koncert végén az Azok a boldog szép napokat.

Vikidál Gyula nem kívánt nyilatkozni a lapnak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!