szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elismerést idén a Mérték Médiaelemző Műhely, valamint a puccsszerűen bezárt lap korábbi újságírója, Kácsor Zsolt kapta.

Harmadik alkalommal adták át a 2016. október 8-án bezárt Népszabadság szerkesztősége által alapított díjat, amely Marabu rajzai alapján készült.

Az elismerést idén először két kategóriában osztották ki.

Az egyiket a szólásszabadságot elszántan védelmező, az eszmét következetesen képviselő közéleti személyiségek, civilek, újságírók, szervezetek kaphatják. Az elismerést idén a Mérték Médiaelemző Műhely kapta, amelynek képviseletében Urbán Ágnes vette át a díjat. Azt megelőzően, 2018-ban a Magyar Hang, 2017-ben pedig a Szabad Pécs nyerte el.

A másikat idén először adták át az adott évben kiemelkedő újságírói teljesítményt nyújtó, a Népszabadság legszebb hagyományainak megfelelő, kiemelkedő íráskészséggel, szociális érzékenységgel alkotó kollégának. Ezt a kitüntetést most a lap korábbi újságírója, Kácsor Zsolt vehette át.

A győztesekről döntő zsűri tagja az elnöki teendőket is ellátó, a díjakat átadó Eötvös Pál, korábbi Népszabadság-főszerkesztő mellett Gergely Márton, Inotai Edit, Kelen Károly és N. Kósa Judit volt. Az eseményen Gergely Márton a lap korábbi főszerkesztő-helyettese, jelenleg a hvg.hu és a HVG munkatársa bejelentette,

az utóbbi évek hagyományainak megfelelően idén is lesz népszabis Fedél Nélkül.

Ahogyan az elmúlt években, úgy most is a Népszabadsághoz köthető szerzők írnak majd a hajléktalanok lapjába. A terjedelem növekedésével járó költségeket a Népszabadság Egyesület, a lap korábbi munkatársai állják, de minden bevétel az otthontalanoké lesz – közölték. A szerzők ezúttal arról beszélnek az olvasóknak, mi lenne, ha egy napra ők lennének a főnökök a városban.

Népszabadságot 2016 őszén puccsszerűen zárták be: a lap írt egyebek mellett Matolcsy György szerelmi ügyeiről és a Rogán család helikopterezéséről, majd egyszer csak egyik napról a másikra a Mediaworks a csökkenő példányszámokra hivatkozva felfüggesztette a működését, a hírportálját is leállították. És már sohasem indították újra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mennyi oltóanyag érkezett már az országba? Itt megnézheti

Mennyi oltóanyag érkezett már az országba? Itt megnézheti

Jön, jön, jön: videóinterjú Szijjártó Péter külügyminiszterrel ma este a hvg.hu-n és a hvg360-on

Jön, jön, jön: videóinterjú Szijjártó Péter külügyminiszterrel ma este a hvg.hu-n és a hvg360-on

Egy felmérés szerint Amerikában főleg ezek az autók érik el a 300 ezer kilométeres futásteljesítményt

Egy felmérés szerint Amerikában főleg ezek az autók érik el a 300 ezer kilométeres futásteljesítményt