szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Dunántúli Napló munkatársa, Bátonyi Donát más szerző művét adta el sajátjaként, nem volt jó ötlet. A Mediaworks azonnali hatállyal megszüntette a munkaviszonyát.

Kirúgta a Mediaworks a kiadóhoz tartozó Dunántúli Napló plagizáló munkatársát – írja a Szabad Pécs, amely az újság ezzel kapcsolatos helyreigazítását is idézi. A Dunántúli Napló újságírója, Bátonyi Donát az Én sztorim rovatban közölt egy olyan írást, amely nagyon hasonlított egy már publikált novellára, csak néhány dolgot cserélt benne másra.

Az írás eredeti szerzője, Hegedűs Bettina jelezte ezt a lap szerkesztőségének, amely e-mailben elismerte a plágiumot. A történtek miatt Fülöp Zoltán főszerkesztő elnézést kért Hegedűstől, ő azonban hangsúlyozta: nem éri be ennyivel.

A lap internetes kiadása (az átírt novella a nyomtatott verzióban jelent meg) csütörtök délután helyreigazítást tett közzé. Ebben azt írták:

szerkesztőségünk elfogadhatatlannak tartja, ha valaki hivatkozás vagy forrás megjelölése nélkül veszi át más mű tartalmát, sajátjaként adja elő más szerző írását.

A közlemény azzal zárul, hogy a Mediaworks az érintett újságíró munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját

Hálapénz nélkül, legálisan választana orvost? Ezt most épp nem tudja megtenni

Hálapénz nélkül, legálisan választana orvost? Ezt most épp nem tudja megtenni