szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zaklatással megvádolt színész az otthonában lett rosszul a hétvégén.

„Valóban rosszul lettem, mentőt kellett hívni, de a vizsgálat lezártáig nem kívánok nyilatkozni” – mondta a Blikknek Mihályi Győző. A lap azt írja, az Újszínház zaklatással megvádolt színészéhez mentőt kellett hívni miután pénteken vérnyomás-problémái voltak. Az állapotát stabilizálták, vasárnap pedig már színpadra állt.

A Blikknek az Újszínház igazgatója, Dörner György megismételte, hogy sem 2016-ban, sem azóta nem érkezett hivatalos panasz a színház bármelyik dolgozójától bármilyen zaklatójáról. Dörner szerint „két ember magánjellegű konfliktusa nem azonos a szexuális zaklatással”.

Dörner György korábban Gy. Németh Erzsébet kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettesnek írt levelében elismerte, hogy volt konfliktus az Újszínházban, de nem 2016-ban, hanem egy évvel azelőtt. A konfliktus Mihályi Győző és egy nem művészi dolgozó között volt.

Ahogy korábban a hvg.hu elsőként megírta, Dörner Györgyöt azután vonta kérdőre a Fővárosi Önkormányzat, hogy Karácsony Gergely főpolgármester, valamint a Színházi Dolgozók Szakszervezete (Szídosz) bejelentést kapott egy 2016 elején történt állítólagos szexuális visszaélésről az Újszínházban. Az az érdekképviselet válaszából derült ki, hogy az érintett, aki ellen a bejelentés érkezett, a saját elnökük, Mihályi Győző. A színész is megszólalt már, ártatlannak tartja magát, a vádakat pedig rágalmazásnak.

A bejelentő Szántó Péter, az Újszínház volt ügyelője volt, aki később nyilvánosságra is hozta bejelentése szövegét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megeszik a gyúlékony növényzetet, így mentik meg a spanyol erdőket a bölények

Megeszik a gyúlékony növényzetet, így mentik meg a spanyol erdőket a bölények

Hatszáz gyerek árvult el a koronavírus miatt, Áder alapítványt hoz létre a segítésükre

Hatszáz gyerek árvult el a koronavírus miatt, Áder alapítványt hoz létre a segítésükre

Nagyon ritka genetikai betegséggel küzd a 9 hónapos Bíborka, a szülők sorstársakat keresnek

Nagyon ritka genetikai betegséggel küzd a 9 hónapos Bíborka, a szülők sorstársakat keresnek