szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A walesi herceg koronáját a Towerben állítják ki.

Károly herceg koronája is látható mostantól a londoni Towerben. Az aranyból, platinából, smaragdokból, ibolyaszínű bársonyból és hermelinből készült korona egy vitrinbe került a herceg elődeinek két koronájával.

Károly herceg a most a Towerbe került koronát 1969-ben viselte, amikor Wales hercegévé avatták. A rajta látható, gyémántokból álló skorpió Károly herceg csillagképére utal.

A koronát korábban a Cardiffi Nemzeti Múzeumban őrizték, ezentúl a Tower lesz az állandó helye.

Ezzel együtt 150-re emelkedett az úgynevezett Jewel House-ban lévő ékszerek száma. A kiállítási tárgyak között vannak a koronázási jelvények, II. Erzsébet királynő aranyozott koronázási ruhája, valamint sok díszes és szimbolikus tárgy a több száz éves brit monarchia történetéből.

Évente mintegy hárommillió turista csodálja meg a koronaékszereket a Towerben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!