"Gyakran menekültünk haza" – itt a Madrapur új nagylemeze

"Gyakran menekültünk haza" – itt a Madrapur új nagylemeze

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alternatív gitárzenét játszó zenekar a Haza akarok menni című új albumát mutatja most be a hvg.hu kultúra rovatában.

A 2016-ban alakult budapesti zenekar – melynek zenéje leginkább "magyar és tengerentúli alternatív gitárzenékből táplálkozik", és amelynek a világát a legtöbben a Kispálhoz, a Hiperkarmához vagy a 30Y-hoz hasonlítják – szegedi Miracle Sound Stúdióban, 2019 novemberében vette fel új lemezét.

A 11 dalt tartalmazó anyag munkálataiba – ez az előző mondat alapján talán nem is meglepő – "segítő fülként" Beck László, azaz Zaza, a 30Y dobosa is belefolyt.

„Az utóbbi egy-két év történéseit, gondolatait és érzéseit sűrítettük a tizenegy dalba. A számok most sokkal inkább rólunk, a saját belső világunkról szólnak. Azt gondoljuk, hogy az előző lemezünkhöz képest kiforrottabb, érettebb anyag született, amin keresztül bemutatjuk, hogyan látjuk a minket körülvevő világot, és hogyan létezünk benne mi. Úgy érezzük, hogy a Haza akarok menni lett a legőszintébb és legmeztelenebb dolog, ami eddig valaha kikerült a kezeink közül” – mesél az új lemezről a Madrapur.

„A Haza akarok menni egy szimbolikus jelentés – teszik hozzá, – kiszakadás a ködös jelenből, és visszavágyódás a felhőtlen és korlátok nélküli fiatalkorba, amit az idő távlatából most még csodálatosabbnak látunk. Mind a négyen vidékiek vagyunk, ezért a lemezcím számunkra szó szerint is értelmezhető. A budapesti létezésből gyakran menekültünk haza abba a közegbe, ahol felnőttünk, de sajnos ez mostanában már nagyon ritkán fordul elő. Idővel budapestivé váltunk.”

És akkor itt az új Madrapur-nagylemeze, amit első alkalommal itt (vagy ide kattintva) hallgathatnak meg:


Hozzászólások