szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-helyzet miatt a kulturális programok az online térbe költöztek. Már most válogathat belőlük.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az után, hogy a veszélyhelyzet miatt bezártak a több mint száz főt befogadó színházak, közösségi és koncerttermek, egészen új megvilágításba kerültek a streaming lehetőségek. A kulturális intézmények nemcsak túlélni próbálják ezt a helyzetet, hanem igyekeznek valamennyire kiszolgálni a nézői igényeket, így már ezen a hétvégén a kanapéjáról követhet több koncertet és színházi műsort.

Péntek este 19:30-tól az Óbuda Danubia Zenekarnak koncertjét lehet követni a honlapjukról. A péntek esti koncertjüket a Zeneakadémia Nagyterméből közvetítik. Az est során Kurtág, Haydn és Dvořák művek csendülnek fel.

Szombaton 14:30-tól a Budapest Fesztiválzenekar Kakaókoncert című gyerekkoncertjét élőben közvetítik. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő sorozat otthonos, mesélős, a zene világába beavató alkalmat ígér. Ha lemaradnánk nem gond, mert 16:30-tól megnézhetjük az ismétlést.

A Budapesti Fesztiválzenekar
©

Vasárnap 15 órától a Fővárosi Nagycirkusz élőben közvetíti Varázslatos győztesek című előadásuk utolsó előadását Facebook-oldalán.

17 órától a Budapest Fesztiválzenekar a Vasárnapi kamarazene című előadásukat követhetjük élőben. A koncert során Mozart, Bartók, Weber, Sosztakovics darabjai csendülnek fel.

19 órától Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadást az MTVA engedélyével korábban elkészült felvételről közvetíti a Vígszínház Facebook oldalán. A darabot Vecsei H. Miklós írta és ifj. Vidnyánszky Attila rendezte. Az előadás tizenhárom képben mutatja be Arany János életét. A darabban Wunderlich József, Hegedűs D. Géza és Szilágyi Csenge is játszik.

©

Új műsorok is születőben vannak

Március 15-én indul a Cirkusz Plusz, amely hétről hétre izgalmas riportokat, kulisszatitkokat ígér.

Megkezdte működését a magát első karantén színháznak nevező társulat is, amely a TRIP hajó szervezésébe jött létre. Ők Albert Camus A pestis című regényének monodráma változatával indulnak március 16-án hétfőn 19 órától a TRIP Hajó Facebook-oldalán.

Eszenyi Enikő a Vígszínház Facebook oldalán videóüzenetben bejelentette, hogy a Vígnek az a terve, hogy minden este hét órától jelentkezzenek. Az első VígLive adást szombat estére tervezik.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!