szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-helyzet miatt a kulturális programok az online térbe költöztek. Már most válogathat belőlük.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Az után, hogy a veszélyhelyzet miatt bezártak a több mint száz főt befogadó színházak, közösségi és koncerttermek, egészen új megvilágításba kerültek a streaming lehetőségek. A kulturális intézmények nemcsak túlélni próbálják ezt a helyzetet, hanem igyekeznek valamennyire kiszolgálni a nézői igényeket, így már ezen a hétvégén a kanapéjáról követhet több koncertet és színházi műsort.

Péntek este 19:30-tól az Óbuda Danubia Zenekarnak koncertjét lehet követni a honlapjukról. A péntek esti koncertjüket a Zeneakadémia Nagyterméből közvetítik. Az est során Kurtág, Haydn és Dvořák művek csendülnek fel.

Szombaton 14:30-tól a Budapest Fesztiválzenekar Kakaókoncert című gyerekkoncertjét élőben közvetítik. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő sorozat otthonos, mesélős, a zene világába beavató alkalmat ígér. Ha lemaradnánk nem gond, mert 16:30-tól megnézhetjük az ismétlést.

A Budapesti Fesztiválzenekar
©

Vasárnap 15 órától a Fővárosi Nagycirkusz élőben közvetíti Varázslatos győztesek című előadásuk utolsó előadását Facebook-oldalán.

17 órától a Budapest Fesztiválzenekar a Vasárnapi kamarazene című előadásukat követhetjük élőben. A koncert során Mozart, Bartók, Weber, Sosztakovics darabjai csendülnek fel.

19 órától Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadást az MTVA engedélyével korábban elkészült felvételről közvetíti a Vígszínház Facebook oldalán. A darabot Vecsei H. Miklós írta és ifj. Vidnyánszky Attila rendezte. Az előadás tizenhárom képben mutatja be Arany János életét. A darabban Wunderlich József, Hegedűs D. Géza és Szilágyi Csenge is játszik.

©

Új műsorok is születőben vannak

Március 15-én indul a Cirkusz Plusz, amely hétről hétre izgalmas riportokat, kulisszatitkokat ígér.

Megkezdte működését a magát első karantén színháznak nevező társulat is, amely a TRIP hajó szervezésébe jött létre. Ők Albert Camus A pestis című regényének monodráma változatával indulnak március 16-án hétfőn 19 órától a TRIP Hajó Facebook-oldalán.

Eszenyi Enikő a Vígszínház Facebook oldalán videóüzenetben bejelentette, hogy a Vígnek az a terve, hogy minden este hét órától jelentkezzenek. Az első VígLive adást szombat estére tervezik.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ráfekszik a Microsoft a Windowsra, a legjobbat akarják kihozni belőle

Ráfekszik a Microsoft a Windowsra, a legjobbat akarják kihozni belőle

Tizenhat embert vettek őrizetbe a 137 ember halálát okozó bejrúti robbanás miatt

Tizenhat embert vettek őrizetbe a 137 ember halálát okozó bejrúti robbanás miatt

Time – Európa utolsó diktátora nem lehet nyugodt az elnökválasztás előtt

Time – Európa utolsó diktátora nem lehet nyugodt az elnökválasztás előtt