szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyár végére készülhet el a Vígszínház korábbi igazgatójának vezetési módszerei miatt indult felügyelőbizottsági vizsgálat eredménye.

Néhányan már beszámoltak a Vígszínház előző vezetésével összefüggő tapasztalataikról a felügyelőbizottságnak – hangzott el az ATV Híradójában. A riport szerint szerdán az intézmény több olyan korábbi dolgozóját hallgatták meg, akik nyílt levélben vállaltak szolidaritást minden jelenleg is a teátrumban dolgozóval, akik „a hatalommal való visszaélés” áldozatai lettek. Nyilatkozatukban arról írtak, hogy Eszenyi Enikő verbális erőszakkal és agresszív vezetői kommunikációval irányította a színházat.

A fenntartó főváros egy nappal a levél megjelenése után kérte fel a Vígszínház felügyelőbizottságát, hogy folytasson le vizsgálatot az ügyben. Most Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes azt mondta a csatornának: megvárja a felügyelőbizottság jelentését, és amennyiben bármire fény derül, ami miatt a lépniük kell, akkor lépni is fognak. Eredmény a nyár végére lehet.

Molnár Áron, aki már túl van a meghallgatáson, azt mondta az ATV-nek, hogy a vizsgálat túlmutat az Eszenyi-ügyön, s végeredményben egy általános érvényű, nemcsak a Vígszínházra, hanem az egész színházi szférára kiterjedő etikai kódexet kellene létrehozni.

Azt is kijelentette: elfogadhatatlannak tartja, hogy Eszenyi Enikő a következő évadban visszamenjen a színházba megtartani az általa rendezett előadások felújító próbáit. Szerinte a dolgozóknak szavazniuk kellene erről. Rudolf Péter nyitott a gondolatra – tette hozzá.

Az ATV Eszenyit is elérte, aki azonban nem kívánt nyilatkozni. Rudolf Péter pedig megköszönte a megkeresést, de azt üzente, nem szeretne reagálni Molnár Áron mondataira.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erdei Zsolt lemondott, új szövetségi kapitánya van az ökölvívóknak

Erdei Zsolt lemondott, új szövetségi kapitánya van az ökölvívóknak

Földhöz csapódott egy repülő Indiában, közel 200-an voltak rajta

Földhöz csapódott egy repülő Indiában, közel 200-an voltak rajta

Tűzvész van Hajdúböszörményben, 45 tűzoltó küzd a lángokkal

Tűzvész van Hajdúböszörményben, 45 tűzoltó küzd a lángokkal