szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A konzervatív és Trump-párti Fox News amerikai tévécsatorna egyik legismertebb műsorvezetője, Tucker Carlson legjobb szövegírója egy olyan férfi volt, aki álnéven durva rasszista és szexista szövegekkel írta tele a közösségi oldalakat. A lebukott szövegíró lemondott.

Carlson szövegíróját, Blake Neffet végül a CNN hírtelevízió buktatta le. Neff rendszeren írt a feketéket és ázsiaiakat lekicsinylő szövegeket. „Hagynád, hogy egy kongói nigger ötven százalékos kedvezménnyel lézeres szemműtétet hajtson végre rajtad?” – kérdésre például Neff azt válaszolta, hogy egy ázsiainak még azt sem engedné meg, hogy ingyen végezzel el rajta egy ilyen beavatkozást. „A bűnügyi statisztikákat valószínűleg az javítja meg a legjobban, hogy a fekete srácok otthon maradnak, hogy a Call of Duty videójátékot játsszák” – írta Neff egy másik beszélgetésben.

A CNN azt is kiderítette, hogy  Neff rendszeresen zaklatott egy nőt azzal, hogy a közösségi oldalakon folyamatosan beszámolt áldozata randevúiról, és arra bíztatta a többi felhasználót, hogy ők is sértegessék és zaklassák a nőt.

A Fox News azonnal reagált a CNN hírére és közölte: nem tudtak arról, hogy Neff milyen tevékenységet folytatott, s amint kiderült, hogy milyen elfogadhatatlan kommenteket engedett meg magának, a csatorna azonnal elfogadta a szövegíró felmondását.  Neff négy évig dolgozott Carlsonnak a Fox News-nál és előtte is munkatársak voltak egy másik médiumnál. A CNN szerint Neff rendszeresen CharlesXII álnéven írta meg kommentjeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kigyulladt egy pirotechnikai eszközökkel teli raktár Csepelen

Kigyulladt egy pirotechnikai eszközökkel teli raktár Csepelen

Különválik a Hyundai és az Ioniq

Különválik a Hyundai és az Ioniq

Női tenisz-világranglista: először készítettek rangsort a járvány kezdete óta

Női tenisz-világranglista: először készítettek rangsort a járvány kezdete óta