szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A debreceni zenekar volt az egyetlen, amely autós koncerteket tarthatott májusban, még a veszélyhelyzet ideje alatt, emiatt sokan kritizálták őket. Most kijött az új számuk, amelyről azt mondták: olyan cunamit indít majd el, mint a koncertek híre.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Plasztik József címmel jelent meg a Tankcsapda új száma, az, amelyet úgy harangoztak be az újságírók számára: készüljenek fel, mindenki külön-külön megkapja a válaszát.

A dal létrejöttének előzménye, hogy a Tankcsapdának május utolsó hétvégéjére egy kormányrendelet – annak ellenére, hogy akkor még élt a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet – engedélyezte úgynevezett autós koncertek megtartását. A zenekarnak éppen arra a péntekre és szombatra volt meghirdetve egy-egy ilyen debreceni és székesfehérvári fellépése.

Néhány nappal később a Tankcsapda videóban reagált a történtekre. Mint mondták, az autós koncertek ötlete már korábban megszületett, de a járvány miatt az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy kapnak-e engedélyt a megtartásukra. Úgy volt, hogy csütörtökön lefújják a rendezvényeket, aztán megjelent a kormányrendelet. „Valahogy, megmondom őszintén, személy szerint egyikőnk sem tudja, hogy pontosan hogy, de valahogy sikerült elintézni, hogy két napra, ahogy megtudtuk, tesztjelleggel ki legyen próbálva, hogy működik-e ez a rendezvény, beválik-e vagy nem” – mondta akkor a zenekar gitárosa, Sidlovits „Sidi” Gábor.

A zenekar tagjai azt is hangsúlyozták, hogy sosem politizáltak, és nem is fognak, és fideszes zenekar sem lesznek.

Ebben a videóban jelentették be azt is, hogy érkezik az új számuk, amely már korábban készen volt, a botrány miatt azonban csak még aktuálisabb lett. Azt is mondták, hogy a dal ugyanakkora „cunamit” indít majd el, mint a két autós koncert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában