szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebookon búcsúznak az augusztus végére tervezett fesztiválok a rajongóiktól.

a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat augusztus 15. után fenntartják
- jelentette be Gulyás, ami azt jelenti, augusztus 15 után sem lehet semmilyen fesztivált tartani. Eddig csak a tűzijátékot mondták le.

A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat augusztus 15-e után is fenntartják – jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely. A döntés értelmében augusztus második felében sem lehet semmilyen fesztivált tartani.

A legnagyobb fesztiválokat, a Szigetet, a VOLT-ot és a Balaton Soundot már április végén lefújták, néhány kisebb azonban igyekezett átszervezni a programot, és augusztus utolsó heteire – a korlátozás remélt feloldása utánra – időzíteni az eseményt.

A mai bejelentés után sorban búcsúznak a fesztiválok a rajongóktól az idei évre, konkrétan az egész fesztiválszezon elmarad. A Szegedi Ifjúsági Napok a Facebookon közzétett bejegyzésben írt arról, hogy 51 év után 2020 lesz az első év, hogy SZIN nélkül zár a nyár.

Megértjük a helyzetet, és bízunk abban, hogy jövőre újra éled a fesztiválszezon. Hiányozni fogtok!

– írták.

Nagyon sajnáljuk…Minden eddiginél jobban vártuk az ideit. Azért nem soroljuk fel, hogy mi mindennel készültünk, mert se a Ti, se a saját szívünket nem akarjuk fájdítani. Nem vártuk, ugyanakkor a lelkünk mélyén számítottunk is erre a helyzetre, hiszen 2020-ban minden fesztivál elmarad, szerte a világon

– írta a Strand Fesztivál, szintén a Facebookon.

Az augusztus 19-22-re tervezett B My Lake is elmarad, ők azt írták, úgy gondolják, ez már csak azért is szomorú, mert idén az egyik legerősebb programot rakták össze a fesztivál történetében.

A szintén elmaradó Fishing on Orfű közölte: hatalmas veszélybe kerültek a mostani döntés miatt. Mivel ők függetlenül működnek, "szponzorok híján a Fishingnek mindösszesen két bevételi forrása van: a belépőjegyek és a vendéglátás. Ez a két forrás vált most semmivé."

"Egy évnyi szervezés után, kétszeri dátummódosítással a hátunk mögött azt érezzük, mindent megtettünk. Sajnos ez most nem rajtunk múlt. Csapaton belül korábban született egy mondásunk: addig toljuk, amíg lehet. Így is tettünk, és úgy gondoljuk, megérte a végsőkig küzdeni. Az biztos, hogy ezután nem lesz egyszerű, hiszen ez a döntés az egész szakma számára nehéz időket üzen" - írta a Kolorádó Fesztivál, amelyet szintén nem lehet idén megtartani.

A Paloznaki Jazzpiknik közleményben írt arról, hogy bárhogyan is bizakodnak, a szívük szakad meg, rengeteg munkájuk veszett kárba. "Az idén két Jazzpikniket raktunk össze Nektek és magunknak, a Ti és a mi örömünkre egyaránt. Az elsőt el tudtuk engedni, újult erővel szerveztünk egy ugyanolyan magas színvonalú, fergeteges Jazzpikniket, de hogy ezt az újat is el kell engedjük, ez nagyon nehéz" - tették hozzá.

Az EFOTT azt írta: nincsenek szavak. "Nehéz megszólalnunk, mert túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az idei évet minden eddiginél jobban vártuk, mivel idén közösen ünnepeltük volna az EFOTT 45. szülinapját..." A fesztivál szervezői hozzátették, hogy 2021-ben egy minden eddiginél nagyobb bulival térnek vissza.

A fesztiválok közölték, a jegyvisszaváltással kapcsolatos információkkal hamarosan jelentkeznek.

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón arról is beszélt, hogy garázskoncertekkel vigasztalnák a zenészeket: azokat meg lehet tartani, a felvételeket pedig közzéteszik. Erre 5,2 milliárdos támogatást kapnak, a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja le a programokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyosan megbetegedett egy útja során XVI. Benedek

Súlyosan megbetegedett egy útja során XVI. Benedek

Büntetés-végrehajtás: A Kínából érkezett maszkvarró mégse gyárt havi 2,8 millió arcmaszkot

Büntetés-végrehajtás: A Kínából érkezett maszkvarró mégse gyárt havi 2,8 millió arcmaszkot

Az író, aki továbbra sem érti, miért mászkálhatnak szabadon a zsenik

Az író, aki továbbra sem érti, miért mászkálhatnak szabadon a zsenik