szerző:
Csatlós Hanna - Ká Zoltán
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Müller Péter Sziámi akkor látta utoljára ilyen üresnek a Hajógyárit, amikor 1993-ban terepszemlézett az első Diákszigethez. Most, hogy elmaradt a Sziget fesztivál, a sátrak, koncerthelyszínek és a Nagyszínpad hűlt helyén idéztük meg az első bulik szellemét. Kiderült, hogyan lobbizott az akkori főpolgármester Demszky Gábornál, majd időt ugrottunk, és a járványveszély alatt felgyülemlett kreatív energiákról meg a raktárkoncertekről is szót ejtettünk.

Pótsziget2020
Nem lehet év Sziget nélkül. Ha nem az igazi, akkor valami más. A hvg.hu ezért úgy döntött, a Sziget 2020 idején, augusztus 5. és 11. között az oldalán megrendezi a Pótsziget2020-t. Interjúk, videók, riportok készülnek, nosztalgiázunk, sőt, ha a koncertet magát nem is, de a zenei élményt igyekszünk legalább részben pótolni. Jöjjön pótszigetelni a hvg.hu-ra!
Friss cikkek a témában

Ismerjük már a régi sztorit, hogy a korszak legmenőbb zenészeit - Hobót, Menyhárt Jenőt, Baksa-Soós Jánost vagy Víg Mihályt - megmozgató Zala megyei, 1992-es Sziámi-nyaralás második évadja volt tulajdonképpen az első Diáksziget, amit harmadmagával Müller Péter Sziámi szervezett meg. Azt azonban talán kevesebben tudják, hogy a második, örömzenéléssel egybekötött nyaraláson már nem nyolcvanan, hanem kilencezren akartak részt venni, ezért Sziámiéknak gyakorlatilag maguknak kellett közművesíteniük a Hajógyári-szigetet, hogy az alkalmas legyen a nagy tömeg befogadására.

©

Az idén elmaradt Sziget fesztivál szinte felismerhetetlenségig bezöldült helyszíneit járva Sziámi mesélt nekünk arról, hogy milyen a viszonya a hippi együttlétből komoly üzleti vállalkozássá fejlődött Szigethez, vagy hogy legutóbb Billie Eilish önéletrajzának a fordításával volt elfoglalva. A koronavírus idején indított Napidal-projektje kapcsán pedig azt mondta: szerinte akár pozitívan is kijöhet a zeneipar a mostani válságból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eszenyi Enikőt rejtette a Tigris álarc az Álarcos énekesben

Eszenyi Enikőt rejtette a Tigris álarc az Álarcos énekesben

Egy nőt gyanúsítanak azzal, hogy mérget küldött Donald Trumpnak

Egy nőt gyanúsítanak azzal, hogy mérget küldött Donald Trumpnak

Országos „minizárlat” jöhet a briteknél

Országos „minizárlat” jöhet a briteknél