szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felkérést azzal utasították el, hogy tagjaik nem a zenélésből élnek, más zenekarnak jobban kellhet a pénz.

Százas lista jelent meg azokról a zenekarokról, amelyek állami támogatással tarthatnak raktárkoncertet. Csütörtök reggelre már kilencvenen mondtak igent a meghívásra, a Black Bartók együttes viszont elutasította azt. A Facebook-oldalukon megjelent közleményükben ezt azzal indokolták, hogy

a Black Bartók tagsága nem a zenélésből él, ezért is szeretnénk kérni a szervezőktől, hogy helyettünk inkább olyan zenekaroknak, előadóknak ajánlják fel a nekünk szánt támogatást, akiknek komoly veszélybe került a megélhetése a járványügyi intézkedések következtében.

A kormány a koronavírus miatt válságba került zeneipart segíti más mellett azzal, hogy 5,3 milliárd forintból 150 raktárkoncertet finanszíroznak. E koncerteken dolgozó háttéremberek „kiemelkedő gázsit kapnak”, közönség nem lesz, a koncerteket rögzítik.

(Via Blikk)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Robbanások, hamueső – felébredt egy ecuadori vulkán

Robbanások, hamueső – felébredt egy ecuadori vulkán

Rákay Philip az SZFE vezetőiről: Egymásról is szép számban jelentgettek

Rákay Philip az SZFE vezetőiről: Egymásról is szép számban jelentgettek

Tizennyolc évet kapott az a kínai oligarcha, aki bírálta az államfőt

Tizennyolc évet kapott az a kínai oligarcha, aki bírálta az államfőt