szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A görög Alexis Alexiou, miután túlélte a három csapást, megírta egy könyvben a tapasztalatait.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Triple Jackpot a címe annak a hamarosan megjelenő kötetnek, amely a világon bárhol olvasva tanulságos lehetne, ha lefordítanák, hiszen egy olyan ember írta, akinek egyszerre ment rá a tüdejére a koronavírus és az influenza, mégis sikeresen felépült a betegségekből. Most, hogy mindjárt itt az influenzaszezon (a védőoltások már beadhatók), és az orvosok nem győzik hangsúlyozni, hogy az influenza súlyosbíthatja a Covid–19 tüneteit, sőt, egyes feltételezések szerint a halálozás esélye megduplázódhat, ha szervezetünket egyszerre terheli le a SARS-CoV-2 és az influenzavírus, még nagyobb figyelmet kaphat Alexis Alexiou története.

A Görögországban élő zenei producer felidézi egy interjúban, hogy mielőtt idén tavasszal ágynak esett volna, szinte nem is emlékszik rá, hogy mikor volt utoljára beteg. Kifejezetten egészségesnek hitte a szervezetét, nem dohányzott, maratonokat futott.

Aztán idén először B típusú influenzával diagnosztizálták, és elmondása szerint eleinte az orvosoknak meg sem fordult a fejében, hogy Alexiou szervezetében koronavírus is van. Aztán heveny tünetei lettek, tüdőgyulladást kapott, az élete veszélyben volt, ekkor lett pozitív a tesztje a SARS-CoV-2-re is. Facebookján rendszeresen beszámolt az állapotáról – innen derül ki, hogy kísérleti stádiumban lévő gyógyszereket is kapott a kórházban, melyek mellékhatásaként például a csípője annyira fájt, hogy alig tudott lábra állni.

Alexis Alexiou 24 napig volt beteg, ebből 17 napot töltött kórházban. Április elsején jelentette be, hogy legyőzte a vírust.

Az orvosa így stílusosan érzékeltette, hogy honnan sikerült a páciensének egészségét visszahozni: "Alexiou leesett az Akropoliszról, ötöt bukfencelt, majd felállt".

A zenei producer a könyvében a felépülés folyamatáról ír, hogy pontosan milyen kezeléseket kapott. Elmondása szerint a beszámolójával minden olyan ember kétségét el akarja oszlatni, akik szerint a koronavírus nem létezik vagy azt nem kell komolyan venni. "Senkinek nem kívánom, hogy átélje azt a poklot, amit én" – írta az egyik Facebook-posztjában. Szerinte három dolog biztosan kell a gyógyuláshoz: bátorság, influenza elleni védőoltás és a dohányzás kerülése (azt mondja, ha dohányzott volna, nem éli túl a betegséget).

(via Greek Reporter)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

Az Európai Bíróság előtt a Stop Soros

Az Európai Bíróság előtt a Stop Soros