szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel egyórás demonstráción énekkel, versekkel álltak ki az egyetemfoglalók mellett.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Civilek szerveztek tüntetést szombaton a Kossuth térre a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett. Szalay Krisztina színész szoborcsoportot hozott létre a jelenlévőkből, Somhegyi Tamás vezetésével pedig felhangzottak a már jól ismert SZFÉ-s énekek is.

A tüntetés végén néhányan átvonultak a Vas utcába. A rendezvény szervezői elmondták, hogy az eseményt minden hétvégén meg fogják ismételni.

©
©
©

A tüntetést az egyetem hallgatói bár üdvözölték, ők maguk nem vettek részt rajta. Az egyetemfoglalást mára beárnyékolja számukra az a tény, hogy Szarka Gábor kancellár és Novák Emil általános rektorhelyettes bejelentette, hogy a jelenlegi félévét egyetlen hallgatónak sem ismeri el.

A blokád már 67 napja tart, a hallgatók pedig változatlanul nem hajlandóak engedni a követeléseikből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!