szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Bécsi Filharmonikusok 2021-ben is köszöntik az újévet, igaz, közönség nélkül.

A járványhelyzet ellenére megrendezik 2021. január 1-én a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét. A helyszín ezúttal is a Bécsi Zeneegylet Aranyterme lesz, és Riccardo Muti fog vezényelni. Csak a közönség fog hiányozni, ezt a problémát azonban egy okos ötlettel áthidalták a bécsiek.

Lehetőség lesz ugyanis arra, hogy a nézők a világ minden tájáról élőben tapsoljanak a Bécsi Filharmonkusoknak. Ehhez online kell regisztrálniuk a www.mynewyearsconcert.com oldalon, az ezen keresztül küldött tapsot élőben bejátsszák a koncerten a Bécsi Zeneegylet Aranytermében, és az ORF-közvetítésben is hallható lesz majd.

„Nemzetközi szinten lehetetlen lenne, hogy a koncertet ne tartsuk meg” – hangsúlyozta a Bécsi Filharmonikusok elnöke, Daniel Forschauer az Osztrák Rádiónak (ORF) adott interjújában. Az előadás világszerte 40 millió nézőhöz jut el. „A koncert számomra üzenet a világnak.” A programon, amely már 2020 februárjában elkészült és amely a Strauss-dinasztiára fókuszál, nem változtatnak.

A zenei programot több mint 90 országban, több mint 50 millió nézőnek közvetítik majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kedvcsináló gyári képeken a teljesen új Skoda Fabia

Kedvcsináló gyári képeken a teljesen új Skoda Fabia

Az EU-nak nem kell az AstraZeneca és Johnson & Johnson 300 millió extra adag vakcinája

Az EU-nak nem kell az AstraZeneca és Johnson & Johnson 300 millió extra adag vakcinája

Megint lefújták a női hokivébét, a magyarokat is érinti a döntés

Megint lefújták a női hokivébét, a magyarokat is érinti a döntés