szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar rendező azután nyilatkozott így, hogy kiderült: az alapítványi kézbe került egyetemen többek között a botrányos interjújáról ismert egykori Echo TV-s, Velkovics Vilmos is tanítani fog.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

„A most érkezők szakmai múltja összehasonlíthatatlan a régi csapatéval. A tanárok listája majdnemhogy kommentálhatatlan” – mondta a 168 Órának Mundruczó Kornél a Színház- és Filmművészeti Egyetemre (SZFE) új oktatóiról. A rendező hozzátette: az oktatók kétharmadát „én nem is ismerem sehonnan, szóval maradjunk annyiban, hogy ismeretlenekről vagy jót, vagy semmit”.

A rendező azután nyilatkozott így, hogy egy lista alapján nyilvános lett, kikkel tölthetik fel az üresen maradt oktatói helyeket Színművészetin. Az intézménynek számos tanára felmondott, tiltakozásképpen a modellváltás és az egyetemi autonómia felszámolása ellen. A felmondók között van Fullajtár Andrea színművész és Szász János rendező is.

Az új oktatói listán szereplő nevek között ott szerepel például a korábban az Echo TV-nél dolgozott, most HírTV-s Velkovics Vilmos, aki egy botrányos interjúja miatt is ismerős lehet az olvasóknak. Az interjú során Velkovics Kálló Dánielt, a Független Diákparlament szóvivőjét kérdezte, de a beszélgetés inkább hasonlított számonkérésre. A csatorna később mindenhonnan megpróbálta letörölni a felvételt.

Az eredetileg a 444.hu által közölt névsorban ott van az a Baska Barbara is, aki korábban Orbán Viktor miniszterelnök facebookos videóit készítette.

Mundruczó Kornél tavaly szeptemberben #FREE SZFE feliratú fekete felsőben jelent meg a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon Wéber Kata forgatókönyvíróval és Petrányi Viktória producerrel, ezzel nemzetközi vizekre terelve az SZFE-ügyet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyos járványhelyzetről számolt be a komáromi polgármester

Súlyos járványhelyzetről számolt be a komáromi polgármester

Ez számítógépben is sok: 18 GB RAM kerülhet az Asus legújabb telefonjába

Ez számítógépben is sok: 18 GB RAM kerülhet az Asus legújabb telefonjába

Radar360: Kínai vakcinapara és egy videó arról, mi megy a kaszinókban

Radar360: Kínai vakcinapara és egy videó arról, mi megy a kaszinókban