szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Letörölték azt a korábban megosztott tartalmat az oldalról, amelyben az ellenálló diákokat alázzák.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Hétfőn írtunk róla, hogy az Színház- és Filmművészeti Egyetem új kezekben lévő Facebook-oldala a Pesti TV A libsi SZFE-sek saját maguk akarták lebontani a nagymúltú színpadukat című anyagát osztotta meg, amelynek tartalmát már a cím is megjósolja: a libsizés mellett többek között „tüncikéző hallgatókról” és „SZFE-hisztiről” volt szó a riportban, a stáb ráadásul bemehetett a kollégiumi szobákba is, hogy megmutassa, ott milyen borzalmas állapotok uralkodtak.

Erre később reagált az SZFE Kollégiumi Bizottsága is, nem értik, hogyan forgathatott bárki a szobáikban, nemrég ugyanis azt mondták nekik, hogy a személyes tárgyaikat elzárva tárolják, és senki illetéktelen nem férhet hozzájuk.

Kedd reggelre az SZFE hivatalos Facebook-oldaláról eltűnt a bejegyzés (amely alatt már egyébként rengeteg komment sorakozott). A bejegyzést a hétfőn készített képernyőfelvétellel tudjuk felidézni:

©

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közös tánccal üzennek a vendégeknek egy vecsési szálloda munkatársai

Közös tánccal üzennek a vendégeknek egy vecsési szálloda munkatársai

Tordai Bence szerint Varga Mihály mellbe lökte, amikor ő megkérte, hogy csatlakozzon a kezdeményezésükhöz

Tordai Bence szerint Varga Mihály mellbe lökte, amikor ő megkérte, hogy csatlakozzon a kezdeményezésükhöz

Tíz éve hirdette meg Matolcsy György, hogy az EU élére törünk

Tíz éve hirdette meg Matolcsy György, hogy az EU élére törünk