szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Rádió gazdálkodása kiegyensúlyozott, de elavult eszközállományát nem tudja pótolni. Eközben a 19-35 éves korosztályban a MR hallgatottsága kimutathatatlan.

Mérleg szerint a Magyar Rádió gazdálkodása kiegyensúlyozott, de a rádió stúdióeszközei és felvevőkészülékei néhány éven belül elavulnak, és az intézmény nem képes azokat időben pótolni – közölte Gellért Kis Gábor, a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöke az Országgyűlésben a közalapítvány 2003. április 1. és 2004. február 29. közötti tevékenységéről és annak elfogadásáról szóló határozati javaslat általános vitáján.

Gellért Kis szerint, ha ezt veszik figyelembe, akkor a gazdálkodás helyzete már nem olyan jó. A kuratórium elnöke szerint a közmédiumokban megengedhetetlen olyan műsor, amely rendszeresen és vállaltan egy irányba húz. Ilyen műsorok vannak a Magyar Rádióban. Gellért Kis Gábor drámainak nevezte, hogy a rádió hallgatói között mind kevesebb a fiatal, például a 19-35 éves korosztályban kimutathatatlan a Magyar Rádió hallgatottsága.

Homa János (Fidesz) pártja támogatásáról biztosítva a javaslatot, azt mondta: a Magyar Rádió közszolgálati feladatait kiszámíthatóan látta el, és a hitelességet tekintve nincs versenytársa. Mint mondta, a közszolgálati rádió a hallgatottsági verseny élmezőnyébe tartozik, miközben a közszolgálati televízió nem volt képes lépést tartani. Ez az a médium, amely betartotta a szabályokat, nemhogy jutalmat, hanem büntetést kapott, a költségvetés megpróbálta ellehetetleníteni.

Pető Iván (SZDSZ) azért nem támogatta a beszámoló elfogadását, mert az előzőt sem fogadta el az Országgyűlés, és azóta semmilyen érdemi változás nem történt a működésben. A politikus kifogásolta a rádió elnökének nyilvános szerepléseit, politikai szerepvállalásait.

MTI Itthon

Pető a Magyar Rádiót bírálja

Pető Iván szabad demokrata politikus szerint a Magyar Rádió nem a törvényeknek megfelelően jár el, amikor az intézmény elnöke nyilvános rendezvényeken beszél politikai nézeteiről, sőt nézeteit a rádión belül is érvényesíti.

Göd polgármestere leváltotta a fideszesek mellé álló alpolgármestereit

Göd polgármestere leváltotta a fideszesek mellé álló alpolgármestereit

A parlament elfogadta a Színművészeti modellváltását

A parlament elfogadta a Színművészeti modellváltását

Elindult a visszaszámlálás: jön a bivalyerős androidos telefon

Elindult a visszaszámlálás: jön a bivalyerős androidos telefon