szerző:
MTI

A svéd Modern Times Group (MTG) magyarországi csatornája, a Viasat3 az év első három hónapjában 14,6 millió svéd korona (mintegy 398 millió forint) árbevételt ért, csaknem dupláját a tavalyi első negyedévinek és az üzemi szintű vesztesége 14 millió svéd koronáról 10 millióra csökkent.

A csatorna PR-menedzsere, Varró Balázs elmondta, hogy a nézettség a 2004. évi  első negyedévi 3,9 százalékról 4,9 százalékra nőtt a hirdetők számára legfontosabb 18-49 éves célcsoport körében. A Viasat3 adásai több mint 1,7 millió háztartásba jutnak el. A bevétel növekedéséhez hozzájárult az, hogy februártól a kábelszolgáltatók elosztási díjat fizetnek a társaságnak, miután az felbontotta az ORTT-vel a földi frekvenciára szóló szerződést és az adót műholdas körzeti műsorszolgáltatóként regisztrálták. Magyarországon két előfizetéses  Viasat csatorna  is üzemel: a Viasat History és a Viasat Explorer.

Az MTG az év első három hónapjában a nemzetközi számviteli szabályok szerint konszolidáltan 1,74 milliárd svéd korona nettó árbevételt ért el, szemben a bázisban regisztrált 1,57 milliárddal, tette közzé a társaság a napokban a gazdálkodás fő számait.  A nettó profit 479 millió svéd koronát tett ki az év első három hónapjában, míg egy évvel korábban 45 millió volt. Az idei profitot 389 millió svéd koronával gyarapította a  svéd TV4 részvényeinek eladása. Az MTG szórakoztató-műsorszolgáltató csoport harminc országban van jelen és Skandinávia, valamint a Baltikum legnagyobb szolgáltatója.

hvg.hu Média

A Gyűrűk ura-klón több nézőt érdekelt, mint az eredeti

Az AGB Hungary által az év 16. hetében mért adatsor szerint a vasárnap este az RTL Klubon vetített óriásprodukció, A gyűrűk ura összesen 1,25 millió nézőt érdekelt, vagyis hatszázezerrel kevesebbet, mint az egy hónappal előtte azonos időpontban, azonos csatornán leadott, a filmklasszikusra csak nyomaiban, illetve ajánlójában emlékeztető A gyűrű átka című kalandfilm.

MTI Média

A Viasat3 felhagy a földfelszíni sugárzással

Földfelszíni műsorsugárzási engedélyének megszüntetéséről állapodott meg az Országos Rádió és Televízió Testülettel a Viasat3 televíziót működtető társaság - közölte Rényi Ádám, a cég PR-vezetője csütörtökön.

Média

A Viasat beelőzte az MTV-t

December 7-én, kedden a VIASAT3 a kábelháztartásokban csaknem a teljes napon a 3. helyet szerezte meg a nézettségi versenyben.

Média

Éves nézettségi rekordot döntött a Viasat3

2005 legnagyobb nézettségét hozta március 3-a, csütörtök a Viasat3-nak, amikor a 18-49-es korosztály körében a csatorna 7,9%-os kereskedelmi közönségarányt ért el egész napra vonatkozóan - közölte a BTL.hu.

Gazdaság

Vizsgálat indult a Viasat3 ellen

Vizsgálatot indított az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a svéd tulajdonban lévő Viasat3 ellen, miután felmerült, hogy a körzetiként nyilvántartásba vett adó országos műsorszolgáltatást folytat.

hvg.hu Média

Ütések zaja nyomta el a megasztárok énekét

Az RTL Klub Sztárbox-szát - akárcsak előző évben, idén is – többen látták, mint a Megasztár aktuális fordulóját – derül ki az AGB Hungary által szombaton este mért nézettségi adatokból. Az MTV A Nagy könyvvel nem igazán tudott beleszólni a kereskedelmi televíziók versengésébe.

MTI Gazdaság

Terjeszkedik az RTL

A Bertelsmannhoz tartozó RTL-csoport - a német Handelsblatt jelentése szerint - részesedést vásárol az orosz Ren-TV-ben: a 49,99 százalékos rész ára 100 millió euró körül van.

Döntöttek: Pikó is marad polgármester

Döntöttek: Pikó is marad polgármester

Szijjártó: 2021 januárjától érkezhet katari földgáz Magyarországra

Szijjártó: 2021 januárjától érkezhet katari földgáz Magyarországra

Jobb gyorsulás, nagyobb hatótáv, magasabb ár – újított a Tesla

Jobb gyorsulás, nagyobb hatótáv, magasabb ár – újított a Tesla

Éppen 30 éve született meg a „közepesen erős köztársaság”

Éppen 30 éve született meg a „közepesen erős köztársaság”

Tevét gázolt egy autós Miskolcon

Tevét gázolt egy autós Miskolcon

Megérkezett a HTC olcsó androidos mobilja, egy igazi kriptotelefon

Megérkezett a HTC olcsó androidos mobilja, egy igazi kriptotelefon