szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eladta a BW-TV társaságban lévő több mint 10 százalékos tulajdonrészét a WAZ Mediengruppe a Bertelsmann AG-nek, ez a tulajdonrész az RTL-csoport szintjén 7,5 százalékos részarányt képviselt - tájékoztatták a Pannon Lapok Társasága Kiadó Kft.-nél.

A WAZ Mediengruppe fő tevékenysége a hírlap- és folyóirat-kiadás további kiépítésére törekszik. A BW-TV társaság - amely a WAZ Mediengruppe és a Bertelsmann AG közös tulajdona volt - tulajdonolja az RTL hálózat egy részét. A tulajdonrész eladásának, illetve vételének összegét a cégek nem kívánják nyilvánosságra hozni.

A WAZ Mediengruppe azért adta el tulajdonrészét, mert az csupán pénzügyi részesedés volt, s hosszú távon nem bírt  stratégiai jelentőséggel a cég számára. Az eladást követően a WAZ Mediengruppe az RTL-csoportban sem közvetlenül, sem közvetve részesedéssel nem rendelkezik.

(A WAZ a HVG Rt. többségi tulajdonosa.)
 

MTI Gazdaság

A WAZ-csoport 550 millióért eladja RTL-részét a Bertelsmannak

A Der Spiegel értesülései szerint előrehaladott állapotban vannak az esseni WAZ-csoport tárgyalásai arról, hogy 7,4 százalékos RTL-részét 550 millió euróért eladja az RTL többségi tulajdonosának, a legnagyobb európai médiakonszernnek, a Bertelsmannak. Az ügyletre már a következő hetekben sor kerülhet - értesült a Spiegel.

Itthon

A WAZ a HVG stratégiai partnere

A HVG Kiadói Rt. főbb tulajdonosai megállapodtak Németország egyik legnagyobb kiadóvállalata, a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) vezetőivel arról, hogy az esseni cég 75 százalékos részesedést szerez a HVG Rt.-ben.

Marabu Féknyúz: És bízva bízzál

Marabu Féknyúz: És bízva bízzál

Révész: A kirúgás joga és jogtalansága

Révész: A kirúgás joga és jogtalansága

Hét magyar szenvedett súlyos balesetet Németországban egy autós üldözés után, ketten meghaltak

Hét magyar szenvedett súlyos balesetet Németországban egy autós üldözés után, ketten meghaltak