szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Reuters globális hangjai, "hülyeségeket író blogok", félrebillent blogegyensúly - többek között e témák foglalkoztatták médiabloggerünket a héten.

A Reuters globális hangjai

Nem hiszem, hogy a Reuters és a Global Voices szövetsége egy csapásra megszünteti a világ híreinek egyenlőtlen eloszlását, de mindenképpen jó, ha eddig „felderítetlen” területekről, ott élő, személyes tapasztalatú emberektől származó hírek kerülnek be a Reutersen keresztül a világ hírkeringésébe. Bővebben. 

"Száz blogból 95 matt hülyeségeket ír"

Épp az a zavarba ejtő, hogy miközben ők [a „hagyományos” online média] évek munkájával és rengeteg pénz felhasználásával kiverekedtek maguknak valamilyen piaci pozíciót, hirtelen felbukkannak valakik, akik anyagi és infrastrukturális háttér nélkül is képesek magukra vonni sok olvasó figyelmét. Bővebben.

Európai szemmel

9/11 után az amerikai mainstream sajtó egységesen Bush háborús gépezetének a szolgálatába állt. A politikai kritika és viták nélküli sajtó olyan állapotokat teremtett, ahonnan hosszú időbe telik majd a visszatérés. Bővebben.

Félrebillent blogegyensúly

Többször (talán túl sokszor) is szó esett már róla, hogy a jobboldali politikusokat nem vonzza a blogolás. Úgy tűnik, hogy a jobboldali újságírókat és a politika iránt érdeklődő amatőröket sem. A hazai blogfelhozatalt böngészve szinte csak ballib blogokkal találkozni. Mi lehet ennek az oka? Bővebben.
 
Az újságírók a Google kegyeit keresik

A NY Times cikke felveti a kérdést, vajon a SEO szempontjai „lejjebb” szivárognak-e majd. A "keresőkre fogalmazás" nem gyakorol-e még nagyobb hatást az újságírásra? Vagy az új újságíró nemzedéknek olyan természetese lesz a „keresőbarát” írás, mint most a „fordított piramis” szerkesztési el alkalmazása? Bővebben.

Tévedés, hogy a férfiaknak a vékony nők tetszenek a legjobban

Tévedés, hogy a férfiaknak a vékony nők tetszenek a legjobban

Majdnem 20 év után véget ér Ellen DeGeneres tévéműsora

Majdnem 20 év után véget ér Ellen DeGeneres tévéműsora

Karácsony szerint a lakásmaffia lesz a kormány új törvényjavaslatának nyertese

Karácsony szerint a lakásmaffia lesz a kormány új törvényjavaslatának nyertese