szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mely témák foglalkoztatták médiabloggerünket az elmúlt egy héten?

Címlapsztori (Blogszolgáltatók kezdőoldalai)

Gyors egymásutánban címlappal rukkolt ki a Blog.hu, majd a Freeblog.hu. Mondhatnám, hogy a Spanyol Viaszt jóval előttük  a Blogter találta fel, de nem mondom, mert ok csak alkalmazták az interneten ezer helyen bevált „homepage modellt”.

Washingtonpost.com - Médiablog együttműködés

Természetesen egy „egér és az elefánt” típusú viccről van szó. A forgalmi adatok között turkálva  észrevettem, hogy a Washingtonpost.com-ról link mutat a Médiablogra. Hoppá! Nem csalás, nem ámítás, az augusztus 9-én publikált Blogger Takes Aim At News Media and Makes a Direct Hit  cikk mellett, a „Who's blogging? dobozkában a legelső helyen ott M??diablog. (Hát igen, nem várhatjuk hogy balsorstépte ékezetes karaktereink a nemzetközi honlapokon is normálisan megjelenjenek. Egyébként ez itthon sem mindenhol megoldott.)

Javított kiadás (Átírt blogbejegyzések)

Az időgépes könyvek/filmek alapkonfliktusa általában az, hogy ha a múltba visszamenve átírjuk a történelmet, akkor azzal összekuszálódik a jelen. Időgépes tapasztalataim ugyan nincsenek, mégis  mindez elég ismerős. A nyomtatott és az elektronikus médiával szemben az online médiában állandóan ott a kísértés a múlt átírására. Szabad? Etikus? Egyáltalán, van értelme?

A világ legjobban tervezett hírportáljai

A hírportáloknál tudtommal ilyen „hivatalos” díj nincs, viszont az egyik az egyik legbefolyásosabb médiablogger, Mindy McAdams megnevezte jelöltjeit:

The Austin American Statesman (Texas)
Clarin (Buenos Aires)
A fent említett Juan Antonio Giner( Innovationsinnewspapers.com) további jelöltje a New York Observer 

Elillant olvasók

Minden jel arra mutat, hogy a blogokra is érvényes „az ebül szerzett pénz ebül vész el” mondás. (Legfeljebb kicsit módosítani kell: Az ebül szerzett olvasó ebül vész el.) 

Halálos baleset történt a 49-es főúton

Halálos baleset történt a 49-es főúton

740 lóerős lett a kis BMW M2

740 lóerős lett a kis BMW M2

Tarolt A nomádok földje a BAFTA-díjkiosztón, Vanessa Kirby nem nyert

Tarolt A nomádok földje a BAFTA-díjkiosztón, Vanessa Kirby nem nyert