szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google-keresések toplistáinak felhasználásával próbálnak netes csalók hamis antivírus-termékek vásárlására bírni gyanútlan internetezőket.

A csalók a Google Trends legnépszerűbb keresőszavainak felhasználásával építik fel saját oldalukat, amelyen azonban nem a keresési eredményeknek megfelelő tartalom, hanem egy vírus várja a felhasználókat - írja az Urban Legends legendavadász oldal. A vírus a korábban már megismert módszernek megfelelően azonnal felajánlja a saját ellenszerét, természetesen jutányos áron - áll a Panda Security legújabb jelentésében.

A felhasználókra leselkedő további veszélyekről az Urban Legends oldalán olvashatnak.
hvg.hu Tech

Új típusú, hibrid vírus a láthatáron

A Panda Security figyelmeztetése szerint új, „hibrid” vírus jelent meg: a különleges kártevő a jól bevált technikákat keveri az új, pénzügyi motiváció alakította trendekkel.

hvg.hu Tech

Leterhelték a Google-t, mostantól nem lehet sms-t küldeni

Kevesen tudják, hogy tavaly december óta ingyen küldhetnek sms-eket a Google amerikai felhasználói. Mindezt a cég egy kéttagú fejlesztőcsoport miatt állította le, akik iPhone-os üzenetküldő programjukkal pont az ingyenes sms-küldő rendszert használták ki és terhelték túl.

hvg.hu Tech

Több millió órányi zenét és filmet veszélyeztet egy vírus

Zenék és filmek milliói forognak veszélyben egy olyan trójai miatt, amelyik megváltoztatja a fájlok kódolását. Ha egy ilyen fájlt lejátszanak, a Windows Media Player egy kártékony URL-re lép be. Ezzel aztán még több kártevő szoftver töltődik le a számítógépre.

hvg.hu Tech

Rabláshoz használták a Google térkép-keresőjét

Egy leleményes tolvaj rájött, hogy a keresőcég térképszoftverét használva meg tudja állapítani, hogy melyik házak tetejét borították értékes ólomlapokkal. A célpontok kijelölése után nem tétovázott és azonnal útnak indult. Mielőtt lebukott, több tízezer dollár értékű fémet lopott el.

hvg.hu Tech

Ingyenes védelem az USB-n át fertőző vírusok ellen

A számítógépes vírusok egyik válfaja – például a hírhedt Conficker – az USB-s eszközök csatlakoztatásakor aktiválódik, s az adathordozó csatlakoztatásakor fertőzi meg az összes gépet, amelyre rádugják. Mostantól azonban ez a probléma kiküszöbölhető egy ingyenes szoftver telepítésével.

hvg.hu Tech

Mégsem Atlantisz látható a Google térképén

A keresőcég térképszoftverének segítségével már több ízben tettek érdekes felfedezést a felhasználók. A Google azonban most cáfolta, hogy a legendás elsüllyedt várost ábrázolná az egyik víz alatti felvétel.

hvg.hu Tech

Anglia: vírusos hadihajók és Windowsos tengeralattjárók

Nehéz napok járnak Angliára: az elmúlt időszak adatvesztési problémái után most a védelmi minisztérium felelőseinek kell szembenézniük kellemetlen problémákkal. A védelmi minisztérium gépeit ugyanis nem védik eléggé, a brit haditengerészet flottájának számítógépeit vírusok szabdalják, a tengeralattjáró-flottán pedig Windows fut.

Szellem

Legenda-változatok

Az Üllői út pesti kivezetését, Vecsés határát sokáig "őrző" egykori szovjet parlamenter, Steinmetz kapitány...

hvg.hu Tech

Támadható brit nukleáris célpontok pozícióját is felfedte a Google Earth

Együtt forrong a brit bulvársajtó az ország nemzetbiztonsági felelőseivel. A Google Earth térképszoftver legutóbbi frissítése ugyanis véletlenül felfedte számos, terroristák által potenciálisan támadható hadi és nukleáris célpont pozícióját. Az internetezők szerint a média csak felfújja a történetet.

MTI Világ

Legenda volt a 10 kilométeres zuhanást túlélő stewardess története

Vesna Vulovici légikisasszony ejtőernyő nélkül élte túl egy repülőgép lezuhanását jó tíz kilométeres magasságból 1972-ben - áll a Guinness-féle Rekordok könyvében. Egy német újságíró kutatásai szerint azonban az annak idején világszerte ünnepelt "csoda" nem más, mint az egykori csehszlovák titkosszolgálat hamisítása.

MTI Tech

Csak legenda a cápák erős harapása

A cápák harapása igencsak gyengécske az oroszlánokéhoz képest, és csupán tűhegyes fogaiknak és pofanagyságuknak köszönhetően képesek átharapni áldozatukat – írják kutatók a Physiological and Biochemical Zoology című amerikai szaklapban.

Máris felvarrták a Bentley Continental GT ráncait

Máris felvarrták a Bentley Continental GT ráncait

Hamarabb indított buszok, lemondott utak - improvizálnak az irodák a szigorítások miatt

Hamarabb indított buszok, lemondott utak - improvizálnak az irodák a szigorítások miatt

Közös céget alapított az MVM és az orosz Roszatom

Közös céget alapított az MVM és az orosz Roszatom