szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Goldenblog 2009 gasztromezőnyének első helyezettje a strandételeket veszi górcső alá legújabb blogbejegyzésében. Így nem maradhat ki az elhasznált olajban kisütött hekk, a jó öreg hurka-kolbász páros, a lángos, sőt a vattacukor sem. Kiderül, az jár-e jobban, aki otthon csomagol magának elemózsiát, vagy bátran bízzuk magunkat a büfék kínálatára.

Kár lenne tagadni, a hekk a strandkaják királya és dédnagypapája a hamis balatoni hal. Ha nem romlott, még azt is mondhatjuk, egészséges ebédet vettünk magunkhoz. Az elhasznált olajban kisütés a legkisebb rossz, amit kénytelenek vagyunk elviselni.

Ha strand, akkor lángos. Égett zsírban/olajban kisütött szénhidrátbomba, halvány beltartalmi érték, mégis nyugodtak lehetünk, mert a liszt, a víz, és az élesztő nem kerül olyan sokba, hogy valami mással próbálják kiváltani. De a tejfölt vizezik és csak jó esetben nem frissföllel etetnek meg. A sajt biztosan a legolcsóbb trappista, aki bevállalja (én nehezen mondok le róla) az jobb, ha tudja. A virslivel töltöttet csak mazochistáknak ajánljuk.

További ételek a Malackaraj legfrissebb blogbejegyzésében.


Megtorpantak a hőszivattyú-eladások Európában

Megtorpantak a hőszivattyú-eladások Európában

A grúz államfő bejelentette, nem fog távozni hivatalából, amikor lejárna a mandátuma

A grúz államfő bejelentette, nem fog távozni hivatalából, amikor lejárna a mandátuma

Szabad ember, hegedűvel – a komolyzene világsztárjára, Pauk Györgyre emlékezünk

Szabad ember, hegedűvel – a komolyzene világsztárjára, Pauk Györgyre emlékezünk

Akár kétméteres hó is hullhat, katasztrófahelyzet több amerikai államban

Akár kétméteres hó is hullhat, katasztrófahelyzet több amerikai államban