szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzeti ünnepek kiemelkedő pillanatok egy nemzet életében: emlékezeti eszközök, összekötik a múltat a jelennel és a jövővel, formálják a társadalom működéséről kialakult képünket. A jelen helyzetet pedig minden politikai erő válságként kezeli - olvasható a 79 nap blogon.

Idén március 15-én a pártok ünnepi beszéd helyett kampánybeszédeket mondtak, Petőfi és a forradalom említése minimálisra csökkent. Funkciója csak abban volt, hogy az aktuális társadalmi-politikai helyzettel merész párhuzamot vonva a jelen állapotok súlyosságát és saját szerepüket hangsúlyozzák. A megosztottság ellenére az üzenetek mondanivalója ugyanaz volt: jövőt választunk, lezárunk egy fejezetet, és ebben egyedül az adott párt az egyetlen lehetséges út. Az MSZP megemlékezésében a kampányesemény jelleg dominált, Mesterházy Attila mögött nem kokárdák, hanem MSZP és Mesterházy feliratú táblák tömege volt látható - írja a blog szerzője. Részletekért, hogy hogyan is ünnepeltek a pártok idén március 15-én, látogasson el a 79 nap blogra.
hvg.hu Itthon

Az MSZP legnagyobb gondja

A nyugdíjasok helyzete lesz a központi témája az összes kampánynak? A Political Capital 79 nap című kampányblogja szerint várhatóan a szereposztás valamint a vita színvonala is változatlan marad.

Napi merítés

Miért alakult így az MDF sorsa?

Az, hogy az MDF válhatott ennek a választási kampánynak a vesztesévé, nem volt törvényszerű, annak ellenére, hogy az SZDSZ-szel való együttműködés egyetlen pillanatig sem látszott sikeresnek.

hvg.hu Napi merítés

Lesz-e visszalépés valamelyik párt javára?

Mihez kezdenek a szocialisták, ha a Jobbik esetleges váratlan erősebb szereplése miatt néhány egyéni választókerületben felmerül a Fidesz javára való visszalépés lehetősége? - tette fel a kérdést a 79 nap blog szerzője.

Napi merítés

Mit tett eddig a Fidesz?

A március 15-i rendezvény kampánynyitóként való értelmezésével „elindult” a Fidesz kampánya. A megelőző napokban a párt nyilvánosságra hozta országos listáját, területi listáit, valamint választási programját. Érdemes tehát visszatenkinteni az eddigi Fidesz kampányra - olvasható a 79 nap blogon.

Vasárnap hajnalban érkezhet a Föld légkörébe a kínai rakéta irányíthatatlanná vált darabja

Vasárnap hajnalban érkezhet a Föld légkörébe a kínai rakéta irányíthatatlanná vált darabja

180 ezer szárnyast ölnek meg Erdélyben a madárinfluenza miatt

180 ezer szárnyast ölnek meg Erdélyben a madárinfluenza miatt

Palkovics: A cégvezetőkre és a dolgozókra kell hagyni, mi legyen a home office sorsa

Palkovics: A cégvezetőkre és a dolgozókra kell hagyni, mi legyen a home office sorsa