szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy ideje már tart az allergiaszezon. Az Enthouse blogon négy hasznos tanács olvasható, allergiásoknak.

A legnagyobb hiba, amikor valakinek allergiás panaszai vannak, és nem megy el kivizsgálásra, kezelésre. Nemcsak a szénanátha járhat allergiaszerű panaszokkal, hanem más betegségek is, például az idült melléküreg-gyulladás. Ráadásul ha valaki nem tudja, hogy mire allergiás, akkor nem feltétlen tudja időben, szezon előtt elkezdeni a kezelést, ezért a panaszai a szezonban súlyosabbak lesznek - olvasható az Enthouse blogon. Ha kíváncsi a többi tanácsra, látogasson el a blogra.

hvg.hu Plázs

A leggyakoribb téli betegségek

Egyre korábban sötétedik, a hőmérő higanyszála alacsonyan jár, s mindez a közérzetünkre is hatással van. De milyen betegségeket hoz elő vagy erősít fel a tél? Sorra vettük a zord időjárási viszonyok között jelentkező nyavalyáinkat.

hvg.hu Plázs

A koszos gyerek a legegészségesebb?

Az elmúlt években kutatások hosszú sora foglalkozott az immunrendszer, az allergiára való hajlam és a gyerekeket felcseperedésük során körülvevő környezet higiéniája közötti összefüggéssel. Az eredmények afelé mutattak, hogy ha túlzott tisztaságban nő fel a gyermek, később hajlamosabb lesz a betegségekre, illetve az allergiára. Most az állatvilágból származó kutatás támasztja alá ugyanezt.

hvg.hu Plázs

A szexuális életet is tönkreteszi az allergia?

Nem érzi magát szexinek, éppen ezért kerüli is a testi kontaktust az allergiában szenvedő beteg – áll az ohiói Cleveland Klinika tanulmányában. Az általa megkérdezett páciensek 83 százaléka valotta be, hogy állapota kihat szexuális életére.

hvg.hu Autó

Allergia: végzetes is lehet a tüsszentőroham

Az allergiás sofőrök élete a pollenszezonban különösen veszélyes. Amikor a virágpor szállingózik, a fűfélék virágoznak, sok embernek folyni kezd az orra és viszketni a szeme. Ezek pedig értelemszerűen elveszik a figyelmet a vezetéstől. Felmérések szerint, ha valakit a volán mögött kap el a tüsszentőroham, akkor 50 kilométer/órás tempónál 14 métert tesz meg vakon. Az allergia ellen szedett szerek szintén befolyásolhatják a vezetési képességet. Az ADAC német autóklub szakemberei tippeket adnak arra, mire kell figyelni ilyenkor.

Szeretettel Brüsszelből: A belga kormányfővel megtörtént, ami Orbán Viktorral nemigen fog

Szeretettel Brüsszelből: A belga kormányfővel megtörtént, ami Orbán Viktorral nemigen fog

Negyven éve közvetítették a magyar gyerekeknek az esti mesét az űrből

Negyven éve közvetítették a magyar gyerekeknek az esti mesét az űrből

Érezhetően erősebbek lesznek a mobilok, amikbe ezeket a chipeket teszik

Érezhetően erősebbek lesznek a mobilok, amikbe ezeket a chipeket teszik