Budapest lehetne a legélhetőbb város a régióban

Budapest lehetne a legélhetőbb város a régióban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Egy nap a városban blog egy korábbi bejegyzésében számolt be arról, hogy a Budapest-Prága-harcban Budapest vesztésre áll, de megvan az esély a kilábalásra, aminek útját a friss bejegyzés taglalja.

Az adottságok jók: Budapest belvárosa Prágával összevetve jóval nagyobb, a Körút vonaláig, Budán a Várig mindenképp a klasszikus city-ről beszélhetünk, sőt, Pesten akár a Dózsa György útig, a Hősök teréig, a Városligetig is tágíthatjuk a képzeletbeli határt. A területen belül rengeteg érdekesség található, ezért tud működni a blog is: épületek, múzeumok, boltok, sugárutak, fürdők találhatók itt olyan sűrűségben, hogy számos főváros megirigyelhetné.

Csak sajnos romos állapotban, ami az egyik gátja annak, hogy virágzó, élhető városnak tűnjön Budapest: még a Kiskörút vonalán belül is ritka a szépen renovált ház, a Kiskörút meg a Dózsa György út közt pedig már alig találni ilyet. Ez adottság, amit csak kinőni lehet, amire nincs azonnali gyógyír. Egy másik, még fontosabb körülményre viszont van megoldási javaslat: ez a fontos látványosságok összekötése - írja a szerző. A teljes bejegyzést elolvashatja a blogon, ahol számos látványtervet is megtekinthet.