szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Igazság és Élet Pártjának (MIÉP) reformfolyamatot sürgető csoportja képviseletében Grespik László arra a következtetésre jutott, hogy Csurka Istvánnak távoznia kell az elnöki posztról. A párton belüli ellenzék modernizálni szeretné a parlamentből kiszorult MIÉP-et.

"Felállt egy második vonal, amelyik képes a MIÉP-re jellemző eszméket képviselni és kormányzásra alkalmas módon végigvinni" - nyilatkozta hétfő délután Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal egykori vezetője, akit a párt az országos lista 20. helyén szerepeltetett a tavaszi országgyűlési választásokon, megerősítve ezzel a mai Népszabadságban megjelent információkat. Grespik László elmondta: "érettségi találkozó" néven eddig két megbeszélést tartottak, amelyeken országos és megyei MIÉP-vezetők, valamint a párt több tagja és szimpatizánsok vettek részt. A Népszabadság információi szerint a MIÉP két elnökségi tagja, Bognár László és Rozgonyi Ernő volt parlamenti képviselő is részt vett az egyik gyűlésen.
"A MIÉP demokratizálódását, dinamikussá tételét, és főleg modernizálását tűzte ki célul a csoportosulás" - nyilatkozta a politikus, hozzátéve, hogy amennyiben a MIÉP 5,1 százalékot ért volna el a tavaszi választások során, akkor most egy MIÉP-Fidesz-kormányzás lenne. Mint mondta, mindenki abban reménykedett, hogy Csurka István beviszi a pártot a parlamentbe. Az ellentábor szerint az elnök az utolsó szöget akkor verte a párt koporsójába, amikor bejelentette 100 képviselőjelölt második fordulós visszaléptetését a Fidesz javára. Grespik élesen kritizálta a párt jelenlegi vezetését, valamint úgy vélte, hogy a "felkészületlen és tehetségtelen" Papolczy Gizella - Csurka élettársa - országos kampányfőnökként "irtózatos mulasztásokat" követett el. Grespik szerint helytelen, hogy Papolczy szinte egy személyben rendelkezik a párt pénzei felett.
Csurka István, a MIÉP elnöke ugyanakkor úgy vélte, a szervezkedők célja, hogy a legnagyobb parlamenten kívüli, nagy tömegek mozgósítására képes párt ne tudja hatékonyan tudatni véleményét az EU-csatlakozás kérdéskörében. Csurka közölte: meglehetősen stabilnak érzi pozícióját a párt elnöki tisztségében. "Nem adok nagy esélyt ezeknek a próbálkozásoknak, mert világosan látom, hogy azok a MIÉP megbénítására törő, kívülről szervezett akciók" - fűzte hozzá. A pártelnök szerint a szervezkedés hátterében "globális körök és belső erők" egyaránt állnak. A MIÉP elnöke kiemelte, hogy elképzelhetetlennek tartja, hogy élettársa, Papolczy Gizella befolyása csökkenjen a pártban, "mert az így helyes". (MTI)

Szélsőjobboldali aktivisták akcióztak a Színművészetinél

Szélsőjobboldali aktivisták akcióztak a Színművészetinél

Száraz Dénes: Arrogancia, kivagyiság, hatalom és erőfitogtatás van

Száraz Dénes: Arrogancia, kivagyiság, hatalom és erőfitogtatás van

Végeláthatatlan a tengertakarító robotrendszer munkája, de nem unja

Végeláthatatlan a tengertakarító robotrendszer munkája, de nem unja