szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Harminc évre titkosította a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) Ron Werber, az MSZP kampánytanácsadójának tanulmányát - írja az Index. A belső használatra készült, döntés-előkészítő anyagokat a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény alapján titkosították - tájékoztatta levélben a kancelláriát ideiglenesen vezető Szekeres Imre Áder Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét.

Szekeres Imre szerint Werber több kormányt is kiszolgálni képes, hosszú távon működő intézményi modell megalkotására kapott megbízást a kormányzat egyes szervei számára. Az elemzés további döntések előkészítését is megalapozhatja, ezért nem engedélyezhető a megismerése - áll az Index értesülése szerint Szekeres Áderhez írott levelében.
Ron Werber az áprilisi országgyűlési és az októberi önkormányzati választások előtt is részt vett az MSZP kampányában: ezért a Fidesz már többször felvetette a kérdést, miért kapott a MeH-től megbízást a tanulmány megírására, amit Répássy Róbert fideszes képviselő tudomása szerint 10 ezer dollárért (2,3 millió forintért) készített el. Répássy tíz írásbeli választ igénylő kérdést tett fel a megbízást adó kancelláriaminiszternek; a Szekeres Imre által jegyzett válaszok szerint Werber ajánlásai alapján zajlik a MeH és a Miniszterelnöki Kabinet szervezetének átalakítása - írja az Index.
A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény szerint a döntés-előkészítő dokumentumok nyilvánossága korlátozható, ezek az anyagok azonban nem minősülnek állam-, vagy szolgálati titoknak, kiszivárogtatásuk tehát nem büntethető. Répássy Róbert szerdán sikertelenül kísérelte meg megismerni Ron Werber tanulmányát. A MeH közleménye szerint Répássy a kormány kihelyezett szolnoki ülésének idején előzetes bejelentés nélkül megjelent Szekeres Imre irodájában, ahová odahívta a sajtó képviselőit is. Rendkívüli sajtótájékoztatóján botrányosnak nevezte, hogy országgyűlési képviselői jogosítványai ellenére az államtitkár irodavezetője kérésére nem adta át az elemzést. Szekeres nem látja akadályát, hogy előre egyeztetett időpontban találkozzon Répássy Róberttel - közölte a MeH sajtóirodája. (MTI)
Országos Onkológiai Intézet: Egyetlen beteg sem fertőződött meg nálunk

Országos Onkológiai Intézet: Egyetlen beteg sem fertőződött meg nálunk

Révész Sándor: Vajon ki ítélheti el a romániai Trianon-törvényt?

Révész Sándor: Vajon ki ítélheti el a romániai Trianon-törvényt?

Lecsapott a Microsoft a Zenimaxra, 2300 milliárd forintért övék lesz a Doom és a Fallout is

Lecsapott a Microsoft a Zenimaxra, 2300 milliárd forintért övék lesz a Doom és a Fallout is