szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét Kuncze Gábort választotta elnökké a Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) tisztújító küldöttgyűlése szombaton; az elnök 525, míg kihívója Bauer Tamás 176 szavazatot kapott.

A küldöttgyűlésen részt vett és felszólalt Medgyessy Péter miniszterelnök is, aki elmondta: az ország és a kormány érdeke is az, hogy az SZDSZ egy egységes, erős, sikeres párt legyen. Jelezte, hogy nem kíván beleszólni a párt vitáiba, ugyanakkor leszögezte, hogy a valódi, önálló érdekeket képviselő SZDSZ nélkül nem lett volna kormányváltás. Medgyessy szerint a két koalíciós párt között meglepően jó a harmónia és mint mondta, a szabad demokraták fontos, a jövőt meghatározó tárcákat kaptak a kormányalakításkor.
Kuncze Gábor a szavazást megelőzően azt mondta: elégedett a tavaly ilyenkor megjelölt célok megvalósításával, ugyanakkor nem elégedett a párt öt és fél százalékos választási eredményével, illetve jelenlegi támogatottságával.
Az SZDSZ elnöki posztjára pályázó Bauer Tamás leszögezte: változás kell, mert az eddig követett politika nem hozta meg a kívánt eredményeket. Szólt arról is, hogy újra kell tárgyalni az MSZP-vel kötött koalíciós megállapodást, és a parlamenti frakció összetételén is változtatni kell. Az elnökjelölt szavai szerint, ha nem lesz változás, akkor három év múlva az SZDSZ nem fog bejutni az Országgyűlésbe.
A küldöttek az elnök mellett megválasztották az új ügyvivői testületet (üt) is. A testületbe négy új ügyvivő - Csőzik László, Béki Gabriella, Kovács Kálmán és Ungár Klára - került be.Az üt hat fővárosi helyére Pető Iván, Szent-Iványi István, Magyar Bálint, Eörsi Mátyás, Béki Gabriella, és Ungár Klára jutott be. A vidéki ügyvivő-jelöltek közül Fodor Gábort, Kis Zoltánt, Wekler Ferencet, Kovács Kálmánt, Csőzik Lászlót és Gusztos Pétert szavazták be a grémiumba. Nem került be a testületbe az elnökjelöltként is induló Bauer Tamás, Mécs Imre, és az üt-ben eddig aktív szerepet vállaló Horn Gábor sem. Kiesett Kóródi Mária környezetvédelmi miniszter és Gulyás József is. (MTI)
Eszenyi Enikőt rejtette a Tigris álarc az Álarcos énekesben

Eszenyi Enikőt rejtette a Tigris álarc az Álarcos énekesben

"A nevem Covid, küsztihand" - így látták íróink a tavaszi karantént

"A nevem Covid, küsztihand" - így látták íróink a tavaszi karantént

53 embernek volt négyese az ötös lottón, egyenként majdnem egymilliót nyertek

53 embernek volt négyese az ötös lottón, egyenként majdnem egymilliót nyertek