szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Labdarúgó Szövetséghez megérkezett az Izraeli Labdarúgó Szövetség hivatalos kérése arra vonatkozóan, hogy az "A" és az U21 válogatott Magyarországon játszhasson le két-két Európa-bajnoki selejtezőt. Az UEFA korábban megtiltotta az izraeli válogatott hazai szereplését.

Az első ellenfél Szlovénia lenne a június 6-7-ei fordulóban, majd szeptember 9-10-én Máltát fogadná Budapesten a két izraeli együttes, ám a júniusi időszakban a magyar válogatottnak is mérkőzése van. Az MLSZ közleménye szerint amennyiben a Szlovénia elleni mérkőzéseket az UEFA hozzájárulásával egy nappal előbb vagy később tartanák, mint a Magyarország–Lettország Eb-selejtezőket, akkor nincs akadálya a rendezésnek.
Az izraeli labdarúgó-válogatott múlt hét szerdán az olaszországi Palermóban fogadta a címvédő franciákat, s ugyanitt játszik április 30-án Ciprussal is. A szicíliai városba a nagy távolság miatt a múlt héten kevés szurkoló utazott el. A helyieket egyáltalán nem érdekelte az összecsapás, és csak háromezren váltottak belépőt a 37 ezer férőhelyes Renzo Barbera-stadionba. "Ezért már csak a ciprusiakat látjuk vendégül Palermóban, a szlovénokkal és a máltaiakkal máshol játszunk" - szögezte le múlt héten Gavri Levi, az izraeli szövetség elnöke.
Egy hete az izraeliek még azt nyilatkozták, hogy Magyarországon vagy Grúziában szeretnék játszani utolsó két "hazai" Európa-bajnoki selejtezőjüket. Az UEFA már korábban – az izraeli-palesztin viszony kiéleződése miatt – megtiltotta, hogy a selejtezőket Izraelben játsszák, az iraki háború kitörése pedig újabb veszélyforrást jelent. (MTI)
73 beteg elhunyt, 4 millió 555 ezer a beoltott

73 beteg elhunyt, 4 millió 555 ezer a beoltott

Gázolt a vonat Érden

Gázolt a vonat Érden

Adna 450 millió dollárt egy képért, amelyet talán Leonardo festett?

Adna 450 millió dollárt egy képért, amelyet talán Leonardo festett?