Sikeres a skizofrénia elleni új vegyület

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Pozitív eredményeket mutatnak a Richter Gedeon skizofrénia ellenes vegyületének klinikai vizsgálatai - ez derül ki az előzetes eredményekből, amelyeket kedden tett közzé a Richter és a vizsgálatban résztvevő amerikai Forest Laboratories.

Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs vezetője elmondta, hogy a betegeken végzett Fázis II. vizsgálatok, az előzetes adatok alapján, igazolták a vegyület hatékonyságát. Hozzátette, hogy a vizsgálatok adatainak teljes körű kiértékelése november vége előtt nem várható. A további fejlesztési lépésekről ezután, várhatóan 2008 elején hoznak döntést a társaságok. Piacképes termék ugyanakkor 2011-2012 előtt nem várható a fejlesztések eredményeképpen. 
 
Az RGH-188 kódjelű vegyület a Richter kutatói által 2003-ban felfedezett új antipszichotikum. Az RGH-188 skizofrénia, bipoláris mánia és más pszichiátriai megbetegedések kezelésére áll fejlesztés alatt. A vegyület klinikai vizsgálatai a központi idegrendszer terápiás területén specialistának számító Forest Laboratories bevonásával folynak az Amerikai Egyesült Államokban.
 
A keddi közlemény szerint a most befejeződött vizsgálat valamennyi eredményének teljes körű értékelésétől függően, a társaságok szándéka az RGH-188 skizofrénia kezelésére való fejlesztésének folytatása. A fentieken túl, a társaságok az RGH-188 bipoláris mániában való hatékonyságának igazolását célzó klinikai vizsgálatuk előzetes eredményeit 2008 közepére várják.