A turizmus hanyatlásától tartanak Pekingben

A turizmus hanyatlásától tartanak Pekingben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu

Tovább rontja a helyzetet a kínai kormány bejelentése, miszerint ujgur...

©

Tovább rontja a helyzetet a kínai kormány bejelentése, miszerint ujgur szeparatisták készültek támadásra a pekingi nyári olimpián, megzavarhatják a döntés előtt álló külföldi turistát. A kínai fővárosban az olimpia idején 450-500 ezer külföldi turistára számítanak, s ez nem sokkal több a tavalyi év hasonló időszakában Pekingben járt 420 ezer külföldi vendéghez képest, ráadásul a nyár utolsó hónapja a turisták számát tekintve mindig is alacsony volt.

"Ezek a hírek leginkább talán azokra a külföldi turistákra gyakorolhatnak pszichológiai hatást, akik túlzott óvatossággal tervezik meg az útjukat" - mondta Csang Huj-kuang, (Zhang Huiguang) a pekingi idegenforgalmi hivatal vezetője, hozzátéve, hogy a fővárosban már számtalan biztonsági intézkedést vezettek be, tehát aggodalomra semmi ok.
"Pekingre nincs kihatással a szecsuani (Sichuan) földrengés, továbbra is a világ minden részéből várjuk a játékokra érkező turistákat" - hangsúlyozta Csang.

"Jó néhány utazási iroda még nem kapta meg a sporteseményekre szóló jegyeket, ami számos turistacsoportnak jelent problémát. Ha nincs jegy, sokan az utat is lemondják, mert a játékok idején a szállás- és az utazási költségek is magasabbak a megszokottnál" - mutatott rá a turisztikai vezető.
   
Az olimpia alatt egy négycsillagos hotelszoba ára átlagosan 2226 jüan (közel ötvenezer forint), amely az előző év hasonló időszakában megszokott áraknak több mint a háromszorosa, egy ötcsillagos hotelszobáért pedig csaknem 8000 jüant (179 ezer forintot) kérnek. A pekingi szervezők a turistákat tárt karokkal várják, ugyanakkor a kínai kormány a közelmúltban szigorított a vízumkiadási szabályokon, amelyeket az olimpiának korábban otthont adó, és más nemzetközi sporteseményt rendező országok gyakorlatával összhangban, normálisnak és biztonsági szempontból elengedhetetlennek neveztek.

MTI