szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A balatonalmádi Wesselényi strandon bungalók sorakoznak egymás mellett.

A balatonalmádi Wesselényi strandon bungalók sorakoznak egymás mellett. Rajtuk feliratok: büfé, étkezde, lángos, grillbüfé, strandkönyvtár. A felirat az ország első ilyen jellegű szolgáltatását hirdeti. Főszezonban este 8-ig tart nyitva a könyvtár, s sokan szeretnének könyvet kölcsönözni, hogy levihessék a strandra olvasni. A könyvtár ezt az igényt segítette egy helyben kitelepített könyvtárral.

Napokon belül bekötik az internetet is, akkortól már a strandról is elérhető lesz a könyvtári katalógus. A strandkönyvtár a nyári főszezonban hétfőtől szombatig, déltől este hatig tart nyitva. A bódéban és az előterében bárki ingyen belelapozhat a polcokon található kötetekbe, folyóiratokba. Aki pedig el akarja vinni a napozóágyáig a könyveket – és egyébként nem látogatója a balatonalmádi könyvtárnak –, annak 300 forintért egy hétre érvényes olvasójegyet kell váltania. Cserébe a félig elolvasott köteteket a strandolás után nem kell leadnia, estére is hazaviheti.

Leginkább szórakoztató, a kikapcsolódást segítő könyveket találhatnak itt a strandolók, de ha valaki különleges kívánsággal jön, akkor mobilon felszólnak a 200 méterre lévő könyvtárba, és az egyik kollégánk gyorsan leszalad a kiválasztott kötettel. A napokban a kezdeményezést más településeken is követték. Már Keszthelyen is találnak az olvasók Strandkönyvtárat.

www.itthon.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkely Bélával igyekszik meggyőzni a magyarokat az oltásról a kormány

Merkely Bélával igyekszik meggyőzni a magyarokat az oltásról a kormány

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Nem volt nyitva az autóbontó, kiszórta a lomokat az út szélére egy férfi

Nem volt nyitva az autóbontó, kiszórta a lomokat az út szélére egy férfi