szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A lecsó ősi magyar étel, s itt nagy hagyományai vannak már a különféle...

Fesztivált érdemel
Creative Commons

A lecsó ősi magyar étel, s itt nagy hagyományai vannak már a különféle elkészítési módoknak. Most hatodik alkalommal kerül sor a rendezvényre, amelyen 50 csapat sorakozik fel - összesen 400-an veszik körül a bográcsokat, hogy szombaton másfél óra leforgása alatt ki-ki saját titkos receptje szerint elkészítse a maga remekművét. Van, aki rizzsel, tojással, szalonnával vagy tésztával készíti e finomságot - közölte Holló Ilona, a település polgármestere pénteken az MTI-vel.
   
Az idén nemzetközi lesz a versengés, mert Szíria mellett francia lecsókészítők is bemutatják tudományukat, ők a ratatouille (ratatuj) néven padlizsánnal megbolondítva készítik ezt a náluk is közkedvelt lecsófélét. Mellettük a kongói lecsót is megismerhetik az ínyencek, ők csirkemájat tesznek bele, a szlovákok pedig tésztával és sertéscombbal teszik emlékezetessé ezt az ételkülönlegességet - tette hozzá.
   
A rendezvényen a folklór is szerepet kap, sor kerül a zsámboki lakodalmasra, ahol népviseletbe öltözve mutatnak be egy hamisítatlan esküvőt és az azt követő ünnepséget. Külön esemény a Zsámbokról elszármazottak találkozója és a Zsámboki névre hallgató vendégek seregszemléje  - hívta fel a figyelmet Holló Ilona.

MTI

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!