szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az emberölések húsz százalékáért az érzelmeknek egy olyan keveréke felelős, amelyben keveredik a düh, a sértettség, a félelem, az agresszió. Szélsőséges formája tehát végzetes is lehet, ám kis mennyiségben akár jót is tehet a kapcsolatnak. A féltékenységről faggattuk szakértőnket.

„Meglehetősen ellentmondásosak az adatok arról, hogy melyik nem a féltékenyebb, de általában a férfiakat hozzák ki győztesnek a különféle kutatások. Mivel ők kevésbé mutatják ki az érzéseiket – s beszélni sem szeretnek róluk –, az erősebb nemnél inkább a tetteikben érhetjük utol a féltékenységet: a szerelemféltés náluk torkollhat valamilyen végzetes tettbe. A nőknél sokkal gyakoribb, hogy szomorúak, sőt depressziósak lesznek, bele is betegedhetnek a féltékenységbe. Azt gondolnánk, hogy napjainkban, amikor minden területen sokkal nagyobb a nyitottság, a szexuális tolerancia, a féltékenység avítt érzelemmé vált. Ez egyáltalán nincs így. Ha valakit szeretünk, igenis érdekel, hogy mit csinál a másik – mondja a Medizónának Polyák Éva pszichiáter. 

A teljes cikket elolvashatja a HVG Online új egészségportálján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Plázs

Hogyan gyógyították a szerelembetegséget?

A szerelemről és a szívügyekről esik szó szombaton, a Múzeumok éjszakáján a budapesti Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban, ahol a szerelembetegség és a szerelmi bájitalok rejtelmei mellett a szívsebészet és a szívátültetés kérdéseivel is megismerkedhetnek a látogatók.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Plázs

„Ha elhagyom, búcsút inthetek a rengeteg pénznek”

Mások szükségleteinek kielégítéséért él, míg saját vágyairól, igényeiről szinte tudomást sem vesz - foglalhatók össze röviden a kodependencia jellemzői. Annak ellenére, hogy a társfüggő élete egy szenvedélybeteg társ mellett maga lehet a pokol, a romboló kapcsolatot képtelen felszámolni. Kiket érint mindez, s hogyan lehet kilépni az ördögi körből? Szakembereket faggattunk.

Iványi Gáborék intézményeiben megpróbálták leszerelni a gázórákat

Iványi Gáborék intézményeiben megpróbálták leszerelni a gázórákat

Kocsis Máté: Nem szükséges egy új rendkívüli jogrendre vonatkozó törvény

Kocsis Máté: Nem szükséges egy új rendkívüli jogrendre vonatkozó törvény

Orbán maszkot posztolt a Mészáros építette új Duna-híd átadójára

Orbán maszkot posztolt a Mészáros építette új Duna-híd átadójára