szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Boscolo szállodalánc New York Palotájára egy októberi akció hívta...

©

A Boscolo szállodalánc New York Palotájára egy októberi akció hívta fel a figyelmünket, amikor is a The Leading Hotels of the World születésnapi kampányában 3000 forintért lehetett luxusszállodákba szobát foglalni. 

Maga a kampány végül nem volt igazán sikeresnek mondható, mert a szervezet nem készült fel az internetes rohamra, de mi mégis örülünk, hogy ezen keresztül felfigyeltünk a Boscolóra, mert rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak látogatásunk során.

A hotel aulájába lépve máris bizonyítva érezzük az olaszokról oly gyakran emlegetett tézist, miszerint stílusuk, az van. Az átriumos lobby hivalkodástól igen, de luxustól nem mentes eleganciát sugároz; a néha meglepően kísérletező stílusú virágkompozíciókkal díszített teret hatalmas tükrök teszik még nagyobbá. De micsoda tükrök! Miért nem lehet ilyen tükrökkel felszerelni a próbafülkéket is? Annyival szebb lenne az élet...

©

Amint megtudtuk, valamennyi alapanyag és berendezési tárgy – tehát a textíliák, illetve a carrarai, giallo sienai és botticino márványok is – Olaszországból érkeztek a 2006 májusában átadott hotel építéséhez. Az egykori Hírlapkiadó épületében helyet kapó luxusszállodát a világhíres olasz design jegyében, de az eredeti rajzok alapján rekonstruált New York Kávéház hagyományait tiszteletben tartva tervezték. Az átrium hatalmas üvegtetejének köszönhetően az egész tér úszik a fényben, rendkívül levegős, tágas érzetet keltve, remek érzés a lobbyban üldögélni.

A szálloda 112 szobával várja az utazókat, ezek nagy része az átrium körül futó, ezért világos folyosókról érhető el. A körfolyosón található hatalmas ajtók mintha nem is szállodaszobákba, hanem otthonokba vezetnének. A remek ízléssel, nemes anyagokkal és kelmékkel berendezett helyiségeket a meleg barna és a hozzá kellemesen illeszkedő bézs árnyalatai uralják. Az egyes szobák berendezése nagyon hasonló, de amíg egy nagyobb térben a kacsos csillár élni tud, kisebben már szinte giccsesnek tűnik. 

©

Szívesen leheverednénk az egyik ágyra, de hamar felfedezzük, hogy a fürdőszobák még csábítóbbak. A rendkívül dekoratív helyiségek a már ismert színekben játszanak, felsőbb kategóriás lakosztályokban a kád mellett zuhanyzó is található. Bízunk benne, hgy az a bizonyos akció, melynek keretében rendkívül kedvező áron kínálták a Boscolo New York Palota szobáit is, legközelebb jobban sikerül, és így még nekünk is lesz egyszer esélyünk eltölteni egy éjszakát egy ilyen luxusszobában és venni egy forró fürdőt a hívogató kádak egyikében.

A Boscolo azonban nem csak egy féle hangulatot kínál. A vacsora utáni férfias beszélgetésekre a vörös bársonnyal és fekete bőrrel borított szivarbárnál alkalmasabb helyet keresve se találhatnánk – nehéz választani a szálloda szebbnél szebb részei között, de talán ezt kiálthatjuk ki kedvencünknek. Egyszerre intim, picit talán még erotikus is és közben nagyon elegáns - csillogó ruhás nők, legyezők és gyémántok illenek a szivarbár hangulatához.  

©

A szálloda egyik legpompásabb része maga a New York Kávéház, mely valójában nem a Boscolo, hanem a New York Palace Ristorazione Kft. csoport kezében van. Bár a kávézó mára olasz vezetés alatt működik, az itt dolgozókról sugárzik, mennyire magukénak érzik, milyen büszkék rá – s talán nem csak ránk, hanem a legtöbb magyarra igaz, hogy külföldi ismerőseinknek dagadó mellel mutatná a csodálatosan helyreállított műremeket. Az eredetileg 1894-ben átadott kávézó olasz reneszánsz és eklektikus stílusát az újjáépítés után is megőrizte,  majdnem pontosan azt látjuk, amit a Nyugat írói, költői annak idején. 

Megindító érzés a New York kávéházban üldögélni, szinte látjuk magunk előtt, ahogy a szomszéd asztalnál Heltai körmöl, halljuk, ahogy Kosztolányi még egy feketét rendel. A kávézóval egy légtérben, de néhány lépcsőfokkal mélyebben kapott helyet a Mélyvíz étterem is, mely esténként várja vendégeit a Merényi Viktor séf által vezetett konyha ételkülönlegességeivel. Az étlapon  elsősorban olaszos fogásokat találunk, melyekből vegyes ízelítőt kaptunk – egyértelmű győztesnek a  Rossini bélszínt kiáltottuk ki, melyben kritikus szemeink egyszerűen nem tudtak kivetni valót találni. 

©

A séf szerint ugyan nem nagy ügy ilyen tökéletes médium bélszínt sütni, de valahogy nekünk mégsem sikerült még soha. A másik frenetikus ízélményt a gyömbéres gyümölcstorta jelentette, amely sajnos még nem elérhető a menüről, csak a szállodai reggelizőasztalon, de erősen javasoltuk, hogy kerüljön ki a kávéház kínálatába is, mert az eredeti és különleges sütemény biztos sikert aratna. 

A Boscolo New York Palota azonban nem elégszik meg ennyivel. 2009 júniusában újabb szárny átadását tervezi, melyben 76 szoba, apartmanok és luxus boltok kapnak majd helyet. A kényeztetés tehát folytatódik, de addig is érdemes legalább egy kávéra betérni a New York kávéházba, hogy mindenki saját szemével láthassa a múlt eme csodásan megújított darabkáját.

Molnár Kata Orsolya, Kádár Mónika

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bankot, vevőket és még egymást is átverte egy autókereskedő páros

Bankot, vevőket és még egymást is átverte egy autókereskedő páros

Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak

Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak

Ónody Gomperz Tamás: A választás tragikus szabadsága a járványban

Ónody Gomperz Tamás: A választás tragikus szabadsága a járványban