szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Az ország egyik leglátogatottabb fürdőhelyének, Zalakarosnak az új szállodái közé tarozik a Karos Hotel.

Az ország egyik leglátogatottabb fürdőhelyének, Zalakarosnak az új szállodái közé tarozik a Karos Hotel. Pár éves múltja alatt fogadott neves vendégeket, az idén január első napjaiban apartman-hotel része pedig átélt egy pusztító tűzvészt is, melynek helyreállító utómunkái még ott jártunkkor is folytak.

©

Az M7-es autópályán Budapesttől másfél órányira található termálszálló a gyógyfürdővel majdnem szemben helyezkedik el.  Egy kicsit gigantikusnak tűnő épülettömbje szépen parkosított övezettel, virágzó vadcseresznyefákkal illeszkedik a fürdőváros virágos környezetébe.

Harmadik emeleti szobánk erkélyéről csodálatos zöldpanoráma nyílt a zalai dombvidékre. A kilátást csupán egy pusztulásnak indult szállodaépítmény zavarta, na meg a négycsillagos superior szállodától szokatlan vakolathiány. Erkélyünk felső részéről ugyanis több mint egyméteres hosszban lehullott a burkolat.

Mindezért pótolt tágas, kétágyas szobánk elegáns berendezése, a szükséges technikai kiegészítőkkel és vezetékes internettel, amiért ráadásul igen nagyvonalúan nem számoltak fel külön díjat. Ez a szoba tartozéka, a recepción felvehető csatlakozókábellel. Sok hazai szálloda még nem jutott el erre a szintre, hiába hirdetnek igénybe vehető internet összeköttetést, ezért külön díjat kell fizetni.

©

A nagyra értékelt technikai kiszolgálás mellett külön pontoznánk a szobák egyediségét (ez az egész házra jellemző) a „képi” élményért. A tucatnyomatok és képek helyett, a Karos Spa minden szobájában műalkotások függenek a falakon, Boros Attila festő- és grafikusművész munkái. Az egyéb belső terek, társalgó-fogadó, étterem díszítése is az ő művészi megformálást dicsérik. 

Az éttermet említve visszafogottabban értékelnénk. Tulajdonképpen nem lett volna semmi gond a reggeli/vacsora étel- és italpultjának választékával, ha nem ilyen magas a szálloda csillagainak száma. A jóízű kínálat néha ötlethiányos volt, hasonlatos egy luxusmenzához. Hiányzott az ilyen szinten elvárható reggeli grillkészítés varázsa. Nyomon érhető volt a mirelit-, konzervkészítmények néha indokolatlan felhasználása, s előfordult, hogy egy-egy olyan fontos kiegészítőt sem találtunk meg, mint a rántott gombához a tartár, vagy majonéz. Jó ötlet viszont a snackebéd, ami könnyed olaszos tésztaféleségeket vagy pl. grillezett zöldségeket foglalt magában. Habár mindezt a Hajóbár füstjében és zsúfoltságában kellett elfogyasztanunk.

©

Még a szigorúszemű ítésznek is kifogástalan a zalai éden spa élmény- és szaunavilága. A csaknem 1000 négyzetméternyi vízfelületet kültéri és beltéri medencék, élményfürdők, örvényfürdő és pezsgőfürdő alkotják. A tágas fürdő- és pihenőrészben elkülönített helyet találtak a gyógyhatású termálfürdőnek, mely üvegfalakkal leválasztva ideális környezetet biztosít a zavartalan regenerálódásra.

A wellness és rekreáció igényes hívei itt örömmel „tévedhetnek el” a gőzfürdő, bio-, infra és finn szaunák, a jégbarlang testet-lelket könnyítő labirintusában. A gyógykúra programba két tucatnál több kezelési típus épül be, a különféle terápiáktól kezdve az iszappakoláson át a vízalatti sugár- és gyógy-masszázsig, s a gyógynövényes inhalálásig. Csak egészen véletlenül vettük észre, hogy a fürdő- és pihenőrészben műpálmák rontják az ellazulás élményének természetességét.

Végül és nem utolsósorban említenénk meg, hogy aki a Hotel Karos Spa mellett dönt, udvarias és vendégszerető személyzettel találja szemben magát. Ez még a kifogásolt észrevételeket is lényegtelenné teszi.

Tóth Sándor

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!