szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A titok az idei legújabb trendben van, amely már nem a nyaralás alatti méregtelenítés (vagy az is), hanem a nyaralás...

A titok az idei legújabb trendben van, amely már nem a nyaralás alatti méregtelenítés (vagy az is), hanem a nyaralás alatti szépülés. Ennek megfelelően a wellness hotelek nem csak méregtelenítő kúrákat, ajurveda masszázsokat vagy SPA relaxációt kínálnak, hanem a kozmetikai sebészet határait súroló high-tech szépészeti eljárásokat is, amelyekkel éveket fiatalodhatunk mire visszatérünk az irodánkba.

A mezoterápia nagyon menő, és ezen belül a legújabb eljárás – amely már Magyarországon is elérhető – a mezoforézis® és a CryoTyte® terápia.

Ezek a roppant tudományos és hangzatos nevek arc és dekoltázs ránctalanítást ígérnek és tulajdonképpen már túllépnek a mezoterápián, hiszen annak egy kifinomultabb és hatékonyabb változatai.

A mezoforézis abban különbözik a mezoterápiától, hogy a kellemetlen tűszúrások helyett a régi és jó bevált fájdalommentes, iontoforézis módszerét alkalmazza (innen a név) arra, hogy a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe juttassa.

Ennél az eljárásnál tehát nem a tűk, hanem az elektromos impulzusok nyitnak utat a bőr védelmi részén keresztül (amely amúgy megakadályozza, hogy a krémek kifejtsék a teljes hatásukat), hogy a bőr beszippanthassa a felületére felvitt aktív, helyreállító és regeneráló molekulákat.

A hatás garantált és a kezelés látványos felfrissülést okoz, úgyhogy érdemes az eljárást kipróbálni a következő wellness hétvégénken.

Ha a wellness hotelben a CryoTyte eljárást ajánlják annak se mondjunk nemet, mert ez a kezelés a mezoforézis turbósított formája.

Itt a Dr. Derm féle Mezoforte® készüléket használják, és ehhez kapcsolódik a CryoTyte, amely maga egy mini robot, egy komputer által vezérelt, különleges rádióhullámokat kibocsájtó, bipoláris kezelőfej, amely a hámot és az irha felső részét veszi célba, megújulásra serkentve a bőrt.

A hullámok hatására a szövetek felmelegednek, és a hőhatás stimulálja a kollagén képződést, és tömöríti a szöveteket.

A melegnek azonban van egy negatív hatása is, mégpedig hogy felgyorsítja a bőrsejtek anyagcseréjét, így a bevitt hatóanyagok még az előtt távozhatnak a sejtből, mielőtt kifejtenék a hatásukat.

A CryoTyte-nak erre is van megoldása, hogy a melegítés után hűteni kezdi a sejteket és ez megnyugtatja a bőrt, normalizálja az anyagcsere folyamatokat, és megakadályozza, hogy a bevitt hő olyan területekre is eljusson, ahol nem kívánt hatást fejthetne ki. 

A mezoforézis és a CryoTyte® kezelés bármely testrészen alkalmazható, de elsősorban az arc, a nyak, a dekoltázs és a karok területét kezeljük vele.

Ezeknek a kezeléseknek az az előnye, hogy fájdalommentesek, így akár egy relaxáción alapuló SPA programban is könnyen beilleszthetőek. Már egy kezelésnek is hatásos, de mivel a mezoforézis kevésbé viseli meg a bőrt, azok a vendégek, akik hosszabb wellness kúrán vannak, akár kétszer is igénybe vehetik  a szolgáltatást, különböző hatóanyagokkal dolgozva.

A változás maradandó és az eredmény annyira szembeötlő, hogy biztosan tőlünk is elsárgulnak majd a kollégák, amikor visszatérünk az irodába.

Krisztina O'Brien

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre inkább eldurvul Meghanék interjújának a felvezetése

Egyre inkább eldurvul Meghanék interjújának a felvezetése

Pécs önállóan szervezne színházfesztivált a POSZT helyett

Pécs önállóan szervezne színházfesztivált a POSZT helyett

Vezess.hu: Az autószervizek nyitva maradhatnak

Vezess.hu: Az autószervizek nyitva maradhatnak